Ut i solen!

Äntligen verkar våren komma hit till Sverige! Precis i tid för ledigheten under påskhelgen och även påsklovet för vissa. Vi ser ingen anledning att varken vi eller ni ska sitta inne vid datorn under den här helgen så vi hörs igen på måndag. Ut och umgås med nära och kära i påsksolen, ät påskägg och unna er välförtjänta sovmornar. Det är ni alla vi värda!
 
 
 
Använd också helgen för att ladda upp med ny energi inför kommande veckor, inte långt kvar till tävling.  Är ni träningssugna kan ni anmäla er till vår tryoutträning nästa onsdag 3/4 16-18. Anmälan görs på hemsidan. 
 
Själv laddar jag inför en vecka full av träning med Tumbling Thursday, gym, springtur och förhoppningsvis massa utomhusträning. 
 
 
 
 

Om Celine

Jag började på cheerleading hösten 2006 i Twisters Jr B. Jag tror att vi var runt 10 st då men när DM äntligen kom i mars var vi helt plötsligt bara sju glada spinkisar som skulle ut och tävla i Botkyrkahallen. Dräkterna skavde överallt men ändå så kände jag mig finare än någonsin. Vi satte hela programmet och tappade jättemånga hårspännen och kom trea, vilket var sist. Det var fint ändå för vi kunde skylla på hårspännena och glädjas åt medaljen runt halsen. Det var nog tur att vi aldrig kvalade till RM för vi hade lite träning att ta igen. Vi tränade två timmar i veckan men jag tyckte ändå att cheerleading var mitt liv. Jag brukade träffa en kompis och träna hjulningar och ljushopp i hennes trapphus på kvällarna och stretchade spagat hela tiden för det hade jag hört att man skulle göra. Kan inte säga annat än att jag var en riktigt glad amatör!
 
 
Året efter det blev vi några fler i laget och fick koreografi av Tiy och Mark från World Cup. Visste inte vilka de var men hade hört att deras lag hade vunnit något och det lät ju coolt. Nu gråter jag lite inombords när jag tänker på det, det var ju så häftigt men vi hade ingen aning. Jag bestämde mig också för att tävla individuellt bland annat för att man då fick träna extra 8-9 innan träningen 9-12 på söndagar. Herregud... Jag blev även hjälptränare för Senior B och tränade med mina bara 14 år tjejer som var upp till dubbelt så gamla som mig. Jag hade också fått upp ögonen för löpning med hjälp av Nike+ som man kopplade in till iPoden. Redan där var jag hooked på deras produkter och ett intresse för själva träningen börjar SAKTA men säkert skapas.  
Individuellt kom jag fyra av fyra men har fått veta nu på efterhand att jag kanske egentligen kom trea. Spelar ingen större roll nu men jag vet att medaljen hade värmt mitt lilla cheerhjärta enormt då. Både vi och Sr B tog silver på DM så det bar av till RM i Borås i buss tillsammans med resten av Twisters. Det kan ha varit en av dom roligaste resorna någonsin. Inte visste jag då att man sedan skulle få komma tillbaka till Borås var och varannan helg. 
 
Jr B kom på sjätte plats, Sr B fjärde plats och Sr A tog brons. 
 
När vi kom hem var det helt plötsligt tryout. Flera skulle sluta i mitt lag och jag drömde i hemlighet om att komma in i Sr A. Tillslut bestämde jag mig för att söka och beslutet innebar både rädsla och glädje, seniorerna var ju stora och tränade så hårt. 
 
Jag saknade några poäng och flickis och fick gå kvar i Jr B. Kände dock aldrig att dörren var helt stängd så jag såg tydligt mitt mål för sommaren: FLICKIS. Med orden "man behöver göra en volt 2000 gånger för att klara den" ekandes i huvudet satte jag igång. Pappa fick lära sig passa, smet in på grannens studsmatta på landet, var på sommarträningar - alla möjligheter togs och tillslut... gjorde jag den nästan själv på ICA-lägret och det räckte. Jag kom in.
 
Vi hade VÄRLDENS längsta pyramid och jag älskade allt med vårt program. Jag hade fötterna tejpade hela året och gjorde av med cirka fyra rullar tejp i veckan, men vad gjorde det, det var ju så kul. 
Jag minns inte mycket annat än träning det här året. Att växla upp från Jr B till Sr A var nog det bästa och mest tidskrävande beslutet jag tagit inom cheer. 
 
Med SM-brons i bagaget startade en ny säsong med ett nytt generationsskiftat Sr A med ett tydligt mål - USA. Vi tränade fram ett helt nytt lag och kom tillslut mot alla odds fram till Worlds för att tävla. 
Jag var nog ungefär så här lost hela resan då jag hade lyckats dra på mig både halsfluss och öroninflammation. Trots allt som gick fel var det en fin resa och vi klarade det vi skulle uppnå.
 
2010/2011 var ett år fyllt av fina minnen: Big Spender i dansen, Beach cup i Tyskland, vi var tillbaka på rätt nivå för vår klass och såklart SM-bronset. Vi var ett tight lag och jag hade det otroligt roligt varje träning, det minns jag. Säsongen var också präglad av skada för min del. Det tog lång tid för mig att komma på vad jag faktiskt skulle skriva om det här året och nu förstår jag varför, jag har förträngt det som var jobbigt. Jag avslutade säsongen innan med övertränade knän och stukade fötter. Jag var trasig och skulle vila mig bra under sommaren. Hösten blev en intensiv rehabträning och det var bland det jobbigaste jag har behövt gå igenom inom cheerleadingen - att sitta brevid. Det var första gången jag på riktigt fick känna på hur det var att verkligen vilja men inte få. 
 
Ett år präglat av skada följdes av ett år fyllt av utveckling och motivation för min del. Säsongen 2011/2012 var kanske den tyngsta men också bästa jag varit med om. Volter släppte, DM-silver, Caitlin från WCSS hälsade på, träningsglädjen var på topp och jag kan helt ärligt säga att jag la all möjlig kraft och energi som gick det här året. Det är jag stolt över. 
 
Stretchade jättejättemycket för att vinna Twisters bästa bow, på vad som för mig är "fel ben". Just to prove a point...
 
Våren 2012 avslutades med en riktig nystart. Vi skulle alla göra tryout inför nästa år och en ny stark vision las fram. Säsongen 2012/2013 började redan i juni med ett starkt lag som skulle tävla i fortsättningsklassen. Vi var få kvar från året innan och en massa ny motivation kom in. Jag var var nästan obehagligt taggad. Efter min student började hårdträningen. Hemträningsschemat följdes slaviskt och all annan träning välkomnades med öppna armar. Borås Summer Camp bokades och vi skulle även ha ett intensivläger i gymnastik de två första uppstartsveckorna i augusti. 
 
Vindsurfing med Astrid. Vi tränade tillsammans så fort tillfälle gavs.
 
När man tränar mycket måste man också se till att lyssna på sin kropp. Under hela sommaren kände jag att jag trippade fram på tå och var rädd att bli sjuk. Min kropp och mitt immunförsvar var svagt och det krävdes inte mycket för att gå över gränsen. Efter en hel sommars tåtrippande smällde det till i Borås augusti 2012. För lite sömn under lägret och mycket träning under veckan innan följt av helglägret fick golvet att falla igenom. Jag blev sjuk. Det låter inte så dramatiskt men jag hade anat att det skulle komma och visste att det inte skulle försvinna snabbt. Jag kände det i hela kroppen. 
 
Det kändes som den värsta förkylningen jag någonsin haft hade spritt sig i hela min kropp, ända in i benmärgen. Kroppen var tung och orkeslös. Jag hade tidigare haft en tendens att träna när jag varit sjuk men försökte att låta bli den här gången. Det här året skulle ju bli rätt. När vilan inte följdes av förbättring var vårdcentralen mitt nästa steg. Jag fick beskedet TWAR och mycoplasma - jackpott! Två vidriga saker som jag inte tänker lägga mer tid på att förklara här förutom att de påverkar lungorna och gör en riktigt riktigt sjuk. Började knapra medicin men blev inte bättre. 
 
Veckor av sjukdom blev månader och de ambitioner jag hade med träningen gick i kras medan säsongen fortsatte med mig sittandes bredvid mattan. Jag la all min energi på att bli frisk. Jag la om kost, sov hela tiden, åt vitamintillskott, andades frisk luft och letade upp all information jag kunde behöva. Min enorma träningsmotivation jag tidigare haft kom nu till uttryck här. Men i november hade jag fått nog. 
 
Ingen läkare eller medicin hade hittills hjälpt mig så jag letade mig till en specialist i Kopparberg. Jag hade i princip gett upp hoppet om att bli bättre på väldigt länge, klivit av från min captainroll som jag haft sedan 2010 och börjat fundera på en vår utan cheerleading. Jag hade nått min gräns för vad jag orkade. 
 
I Kopparberg fick jag en nässpray och började helt plötsligt bli bättre. Löjligt hur länge man kan gå runt med något och så är lösningen så simpel. Beslut var dock tagna och jag skulle sluta i laget och lämna tränarrollen efter jul. Jag hade missat så mycket och visste inte när jag skulle vara på topp igen. Jag trodde aldrig att jag, lojal som jag är, skulle kunna ta ett sånt beslut men efter den här hösten kändes det inte annat än rätt mot mig själv och laget. 
 
 
Det leder oss fram till idag. Efter en första och sista gång på mattan med laget på juluppvisningen lämnade jag cheerleadingen. Mitt fokus under våren skulle vara att bygga upp mig själv igen utan skador och starkare än innan. Pausen var inte lång innan jag gick in som tränare för Junior A och anmälde mig till alla lovläger och extraaktiviter som Twisters erbjuder. Jag håller mig fortfarande till min plan, men cheerleadingen kommer nog alltid att ha en plats bredvid mig. Visst gjorde det ont på DM att titta på mitt gamla lag och inte stå där med dem men jag ångrar inte mitt beslut. Jag är anmäld till tryout nästa år och planerar att komma tillbaka starkare än någonsin. Jag är inte helt frisk än och måste hela tiden hålla tillbaka mig själv i min träning men jag jobbar framåt och det blir bättre. Motivationen jag själv inte får utlopp för ger jag till er, här på bloggen. Ta väl hand om den åt mig!
 
 
Bjuder på en bild på mig när jag är mår som bäst, svettig på gymmet. 
 
/Celine
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Worlds fastest workout

Har ni provat något liknande någon gång? Den här typen av högintensiv träning börjar bli ganska populär nu men jag har själv inte provat än. Det är helt klart något jag ska prova i alla fall! Ni som har provat, vad tycker ni?
 
 
Hittade även två appar som hjälper till att hålla tiden för övningarna och vilan. Båda är gratis också!
                         
 Interval Timer Workout & Fitness Pro                            Workout_Timer

Fokus på bålstabilitet

Pilatesbollen är min nya bästa vän. Det finns oändligt många övningar man kan göra, särskilt för bålen. De finns att köpa på internet och i sportaffärer som Stadium/Intersport. Värd investering! 
 
I Sickla gymnastikhall finns det fyra bollar om någon hade missat det. Be er tränare öppna förrådet under läktaren så ni kan prova de här övningarna om ni vill.

Gårdagens bästa idé

Efter en timmas promenad i vårsolen gjorde jag en sjukt god omelett. Ni vet känslan när man är så trött och hungrig att man kan stoppa i sig vad som helst? Ja någonstans åt det hållet var jag på väg. Istället för att trycka i mig närmsta snabbmat svängde jag snabbt in på coop och köpte ägg, tomater och salami och slängde ihop en supersnabb omelett hemma istället. Så mycket godare! Hade spenat i frysen som jag blandade ner också. tt tips är att alltid ha den i frysen, kan användas till massor!
 
Bas för två portioner: 
4 ägg
4 msk mjölk 
1 nypa salt 
 
Sen rörde jag ner det jag ville ha i, stekte i lite olja och vände sen som en pannkaka. 
 
 

The WORK is WORTH it

 
Varje gång jag får en dipp i motivationen eller börjar tveka inför den planerade springturen eller gympasset tänker jag på den här filmen. Den fastnade verkligen. När det är tungt och jobbigt glömmer man ibland bort varför man gör saker och behöver en påminnelse. Den här påminner mig om varför. Om ni inte har sett den - SE DEN!

Svar från frågestunden

Vad måste man kunna för att gå i Senior A?
För att komma in i Senior A måste man få över en viss poänggräns på vår tryout. Om ni vill veta mer om vad som krävs på tryouten är ni välkomna på de tryoutträningar vi håller. Nästa, och sista tror jag, är på onsdagen på påsklovet 16-18. Ni kan läsa mer om tryout och anmäla er till tryoutträningen på hemsidan. Sen har vi som krav att man behöver göra flickis för att få tävla i SCF:s mästerskap och det gäller alla våra A-lag. Laguppställningen görs alltså om inför varje tävling. Så vi har inga speciella skillskrav förutom poänggränsen på tryout. Man är fortfarande med i laget även om man inte tävlar någon tävling pga flickisen. 
 
Bra stretcher för ryggen, spagat och split?
Vi har ju gjort en film om enkel ryggstretch nu och planerar att även göra en lite mer avancerad. Sen har vi fått frågan att göra en film om hur man stretchar för heel stretch och bow så vi får nog in spagat och split där också :)
 
Hur gör man flickis?
Vi kommer att göra en film där vi visar förövningar och går igenom hur man gör en flickis. Vi tänkte göra den på Tumbling Thursday på påsklovet så den kommer strax efter det :) Hoppas att det är ok att vänta!
 
Vilka är ni som skriver och kan ni berätta lite om er själva? fin blogg förresten ^^ 
Vi heter Karin och Celine och går båda i Twisters. Just nu går Karin i Sr A och är tränare för Junior träningsgrupp och Celine är inte aktiv utan bara tränare för Jr A. Vi är båda 19 år och tog studenten i våras. Vi kommer att skriva varsitt inlägg snart om oss själva och vår relation till cheerleading. 
 
 
Vilket är twisters benet? (Asså det man står på när man gör tex scorp eller spike) 
Vi står på höger ben, samma som de gör i USA!
 
 
 

Rolig parstyrka

 
Fys är roligast tillsammans!

Twisterstävlingen

Idag hade vi vår årliga tyckartävling i Nacka Sporthall. Bra jobbat alla lag! Filmer och bilder finns på vår facebooksida. Klicka på bilden för att komma dit!
 
Publiken idag på tävlingen. 
 
 
 
 

Är ni med oss?

Utmaningen nästa vecka är att köra ett pass med NTC-appen vi skrev om tidigare. Ni kan antingen köra ett längre pass (ungefär 30 min) eller två fokuspass som fokuserar på olika muskelgrupper. Klara, färdiga, gå!
 
 
Ni får gärna maila eller kommentera vilket pass ni körde och om det var bra!

Destination SM/RM

Nu är alla distriksmästerskap över. Herregud vad bra vi är Sverige! Nu är det dags att höja ribban ännu högre, tränar ännu hårdare och ha ännu roligare så ses vi på SM/RM.

Exploring new fields

 
I onsdags var vi och provade på pole dance. Det var roligt, vi hade dock önskat få lära oss lite svårare trick. Men det var ju bara ett prova på-pass, så vi lärde oss en rätt enkel koreografi. 
 
Cheerleaders har nog rätt bra förutsättningar att bli bra på pole dance då vi är både starka och flexibla. Blåmärken är också något som sporterna har gemensamt känner vi efter att ha fått varsitt stort blått märke på foten. 
 

Från spagetti till pinne

Idag hyllar jag den ljuva träningsvärken som kommer krypande under natten när man sover. Hur underbart är det inte att somna utmattad som en spagetti och vakna stel som en pinne? Love it!

Ryggstretch

 
Vi har efter önskemål gjort en video om hur man kan stretcha för att få bättre rörlighet i rygg och axlar för gymnastiken. Vi har fokuserat på ganska basic övningar som de flesta klarar av att göra. Enjoy!
 
Stelhet och smärta i ryggen är inte ovanligt, framför allt inte bland veterancheerleaders som påfrestat ryggen en hel del under sin karriär. Kom ihåg att ryggraden är ömtålig! Var försiktiga och försök inte knäcka ryggen med våldsam kraft.
 
När man stretchar ryggen, speciellt vid toppstretch, är det också viktigt att man tänker på att man sträcker ut ryggen och inte bara trycka ihop kotorna. Det sliter mycket på ryggen och det undviker vi gärna. Så sträck först ut så kotorna får lite luft emellan och sen kan ni stretcha. 

Cheerleader of the Month - Maja Klintheim

Med motiveringen:
Jag vill nomiera Maja Klintheim som precis börjat träna i Power Cheer and Dance - Cougars.
 
Maja är en otroligt målinriktad tjej med god inställning till sporten. Denna inställning sprider sig verkligen vidare till andra aktiva inom föreningen. Det är verkligen fantastiskt att jag har fått följa henne genom hennes cheerår, hon är en så enorm inspirationskälla!
 
Tack vare hennes positiva inställning har hon har utveclats extremt mycket under de år hon tränat cheerleading, redan som minior lärde hon sig rondat flickis salto. Idag är Maja 13 år och utvecklas mer och mer för varje träning. Tyvärr råkade hon ut för en skada för cirka två månader sedan vilket resulterade i att hon inte kunde delta på DM vilket var jättetråkigt då hon verkligen hade sett fram emot att tävla. Trots detta håller hon kämparglöden uppe och kämpar sig tillbaka till sitt "gamla jag" med rehabträning varje dag. Vi får alla hoppas att hon snart blir bra igen så hon kan fortsätta utvecklas!
 
Jag är helt säker på att om Maja fortsätter att kämpa så som hon gör och behåller sin goda inställning kommer hon snart vara en av Sveriges bästa cheerleaders!
 
 
Vi frågade Maja vad hon tycker är roligast med cheerleading och vad hennes bästa träningstips är. Här har ni svaret:
 
"Det roligaste med cheerleading tycker jag är att vara med laget och lagstämningen, men om det är moment är det bygg som är min favorit och sedan gymnastik! Mitt bästa träningstips är nog bara att göra sitt bästa och inte ge upp om man är trött och sen ha en bra inställning för det blir mycket lättare då!"
 

Laga något annorlunda!

I fredags gjorde jag ceviche till middag. Det är väl egentligen vanligast att servera som förrätt, men jag blev sugen på det så jag gjorde det till middag. Lime, rödlök, chili och koriander är väl själva basen kan man säga. Sen kan man variera lite som man vill! Jag använde avokado, mango, räkor och pilgrimsmusslor. Men har du t.ex en bit färsk fisk över, varför inte använda den?
 
Marinera fisk/skaldjur i limesaft medan du skär upp resten. Sen är det bara att blanda! Jag hade i chilin och löken först medan jag skar upp resten så det fick en chans att safta till sig ordentligt.
 
Glöm inte salta och peppra!
 

Ta ut det sista!

Igår i slutet av en 2,5-timmarträning bestående av volter, bygg och benstyrka sprang Senior A till sin programmusik så fort man orkade. Bra sätt att få ur sig det där lilla sista innan man går hem!

Frågestund

Vi fick ett önskemål om att ha en frågestund om cheerleading i allmänhet och om Twisters Cheer Elite. Om det är något annat ni undrar får ni självklart fråga det också. Vi ska försöka svara på allt och tar in hjälp från annat håll om det behövs. 
 
Så nu kör vi! Fråga på!
 
Twisters Junior A DM 2013

Dagens matintag

Frukost: Kiwi, fil, russin, flingor och juice
 
Mellanmål: En banan innan träning och en till banan direkt efter träning
 
Lunch: Mackor med tonfisk, avokado och majs och mjölk till det
 
Mellanmål: Leilas filmjölkslimpa (aprikos, russin och fikon) med smör och ost. Note to self: MÅSTE KÖPA GURKA
 
Middag: Fläskfilé, ris och avokado
 
Kvällsmål: Kesella med hallon, blåbär och mörk choklad. 
 
Så här gjorde jag för att få i mig dagens dos av frukt och grönt. Hur gör ni?
 

Rimliga mål

Har ni, precis som jag, flera gånger gjort upp planer om att springa varje dag eller träna fys varje morgon? Har ni också, precis som jag, lyckats hålla er till målet i ungefär en eller två veckor och sedan har det runnit ut i sanden? Känner ni igen er har ni, precis som jag, satt upp för höga mål för snabbt.

 

Jag läste någon gång att mål är drömmar med en tidsgräns. Anledningen till att vi sätter upp målet från början är ju just det, drömmen om något man vill uppnå. Att vi sätter upp mål om att göra drömmen till verklighet tyder på att drivet finns för att faktiskt göra en förändring. Ofta har man med sig just dem två sakerna när man bestämmer sig för att göra något som till exempel sluta äta godis. Hur kommer det sig då att man inte alltid når fram? Om man har både drivet och målbilden borde det inte vara tillräckligt?

 

Vi har alla flera gånger fått uppgifter i skolan och känt att den utsatta tiden inte är tillräcklig eller att det är orimligt att hinna med. Där tror jag ofta att det är drivet som saknas, tidsplanen är nog inte så orimlig som man gärna använder som ursäkt. Det är i den situationen lätt att märka just tiden som det bristande då det inte är man själv som valt den förutsättningen.

 

När man sätter upp egna mål har man själv ansvaret för att sätta upp rimliga deadlines och borde då uppnå sitt mål så länge driv och ambition att lyckas finns. Varför händer det då så ofta att många mål rinner ut i sanden? Jo, vi tar oss gärna vatten över huvudet.

 

När det gäller egen målbildning har vi helt och hållet ansvar för om målet uppnås eller inte. Det är DU som gör ett avtal med dig själv om något. Jag vet inte varför vi ofta ger oss själva den värsta tidsplaneringen, men det gör vi. Är det verkligen rimligt att gå från att aldrig träna på mornarna till att göra det varje dag? Om någon annan satte upp det målet åt oss hade vi nog insett att det inte var fulländat. Det krävs enorm motivation som krävs för att göra en så pass radikal förändring.

 

Vi får inte ta fel på vad det var som inte fungerade när vi inte uppnår mål eller klarar av utsatta uppgifter. Det gäller att hitta faktorerna målbild, motivation och tidsupplägg i det. Visste du vad du ville uppnå? Var du motiverad nog för att nå dit? Var tidsplanen rimlig?

 

Risken med för höga mål på för kort tid är att motivationen kommer i kläm. Det blir för svårt att lyckas. Börjar vi smått med delmål för att sedan trappa upp kommer vi i slutändan längst, det är jag säker på. Att gå från att aldrig springa till att springa en eller två gånger i veckan känns rimligt, förutsatt att man är motiverad. När man lyckats uppehålla det beteendet kan man sedan öka till tre till fyra gånger i veckan osv.

 

Vi måste sluta vara så hårda mot oss själva och satsa på det som är möjligt för oss just nu. Det är sällan drömmen det är fel på utan oftast sättet att försöka uppfylla den på. Det kan ta tid, men det är värt det. 


I'm a winner baby, I came to win

 
Byt ut en halvtimma framför datorn eller TV:n mot 30 minuters springtur. Det är kallt ute idag så det passar perfekt att få upp blodcirkulationen lite. Eller så gör ni som jag och går till gymmet nu. 

Egen glass

Gjorde en egen lite nyttigare glass igår. Blev hur gott som helst och perfekt sätt att få i sig lite bär inför veckans utmaning också!
 
Vispade ihop naturell kesella med frysta hallon och hällde i lite fun light för smakens skull. Sen tog jag två bitar mörk choklad med mintsmak och bröt ner i. Sen fick det vila i frysen i MAX 30 min (går även att äta direkt) innan jag tog ut den och smulade lite digestive på. Det blev riktigt gott och man kan lätt variera med olika bär och chokladsmaker. Om man vill gör den ännu mindre onyttig kan man skippa chokladen och kexet och äta som den är. Try it!
 

Sista chansen

Idag är det sista dagen att nominera mars Cheerleader of the Month. Har ni gått och funderat på någon under veckan? 
 
 
Maila [email protected] eller kommentera det HÄR inlägget. Vi kommer att publicera vem det blir under nästa vecka. 

FRUKT&GRÖNT

 
Utmaningen nästa vecka är att få i sig dagsbehovet av frukt och grönt (ungefär 500 gram). För att göra det lite lättare att räkna använder vi knytnäven som ett mått för 100 gram. Målet är alltså fem knytnävar frukt och grönt per dag en vecka framåt från och med imorgon! Försök att variera och vara kreativa med grönsaksvalen! Maila gärna bilder om ni hittar något extra gott ([email protected])!
 
Smoothies, gurkskivor på frukostmackan, fruktsallader, majskolvar, avokadomellanmål med keso, en banan efter träningen - you name it!

Lördagmiddag?

 
Det är här en fantastisk middag jag lagade för ett tag sedan, måste bara dela med mig! Kanske kan den stå på menyn redan i helgen? Det är superenkelt, gott och nyttigt! Jackpott!
 
Matvetesallad med chilikyckling och citronsås
Du behöver: 
Matvete
Kyckling
Fetaost
Soltorkade tomater
Ruccola
Avocado
Tomater
Creme fraiche
Citron/citronsaft
Chilikrydda
Salt 
Peppar
 
Du kokar bara upp matvetet, steker kycklingen i små strimlor kryddade med chili (och salt och peppar) och skär upp alla grönsaker, vilka såklart kan varieras. Man kan byta ut det mesta i det här receptet om man vill. Själv stoppade jag i det jag gillar mest. 
 
När matveten har svalnat lite blandar du ihop allt i en skål. Såsen blandade jag ihop av creme fraiche, citronsaft och skal och saltade och pepprade lite. Den får gärna vara lite syrlig. 
 
Enjoy!

Utnyttja årstiderna!

Visst att vintern kan vara lång och att kyla kan vara jobbigt. Men det finns massor av skoj man kan göra!
 
Igår var jag och åkte skridskor med en kompis till exempel. Och för några veckor sedan blev det en spontantripp till Hammarbybacken med dessa två här nedan.
 
Utnyttja snön och isen medan den finns! Nu är det helg, så passa på att ta ett varv i längdspåret, damma av skridskorna eller bara gå ut och rulla i snön vetja!
 
 
 

Önskerubriker

Har ni något ni skulle vilja läsa mer om eller kanske ett speciellt inlägg ni saknar? Nu får ni chansen att önska rubriker på kommande inlägg! Skriv rubrikerna ni vill se här på bloggen i en kommentar så ska vi försöka skriva alla inlägg ni önskat.
 
Bjuder på en gammal klassiker så länge!

Barefoot-like run

Har ni hört talas om Nike Free Run? Det är skor som är designade efter foten och ska ge en mycket friare känsla när man springer. Det är mycket mindre dämpning och de är väldigt böjbara och rörliga. Känns lite som att springa barfota, fast stabilare. Använder man skorna under en längre tid bygger man upp muskler i foten som man i vanliga skor inte använder. Tanken är alltså att låta foten jobba mer istället för skon. 
 
Bakgrunden bakom detta, har jag hört, är att ett lag inte längre ville köpa Nike's skor då de tyckte att deras skor fick dom att tappa muskler i fötterna, de sprang hellre barfota för att bygga upp. Jag vet inte om det var exakt så men Nike började i alla fall att göra skor som tillgodoser det behovet och det var så Nike Free Run skapades!
 
Nu till olika variationer inom skokonceptet. Det finns självklart olika modeller som det alltid gör med skor som är olika utformade efter fötter, men sen finns det också olika tjocklek och grad av dämpning. Om man är helt ny inför det här konceptet kan det vara klokt att starta med skon som har mest dämpning (5.0) för att undvika skador. Det finns sedan 4.0 och 3.0 som dämpar lite mindre. Jag har själv precis köpt ett par Nike Free Run+ 3 5.0 (trean står för vilken modell det är). 
 
Nike är själva väldigt tydliga med att man ta hänsyn till sin kropp och börja använda skorna lite och sen trappa upp. Om kroppen säger ifrån ska man lyssna. Det är väldigt viktigt att komma ihåg då det är ovant för oss med så lite dämpning när man springer. Man skulle inte ta en springrunda i Nfinitys direkt... Jag har bara sprungit och gått några gånger i mina hittills men kände direkt hur foten fick jobba. I fortsättningen ska jag varva dem med mina vanliga joggingskor tills jag känner mig bekväm att köra bara Nike Free. Jag har haft lite problem med fötter och knän tidigare så jag måste vara extra försiktig. Tror dock att de kan hjälpa mig mycket om jag använder dem rätt. Till en början är de perfekta att använda till och från träning och när man power walkar. Återkommer om hur det funkar när jag använt dom ett tag!
 
Nu tänker jag avsluta den här genomgången på samma sätt som Nike själva gör på sin hemsida
After all, we want you to run Free and train Free—but we also want you to run and train smart.
 
 

Want abs?

 
och TRÄNA TRÄNA TRÄNA! 

Spring, spring, spring!

Mitt bästa träningsrelaterade tips just nu lagom till våren är såklart löpning. Konditionsträning är alltid användbart, samtidigt som du stärker upp andra muskler i kroppen. En bra kondition är resultatet av mycket vilja, ork och jäklar anamma och kommer tyvärr inte som ett brev på posten.
 
Löpning 20-25 minuter några gånger i veckan är en bra start för att komma igång med löpningen. Till en början sägs det att man bör springa 1 km på 5 min, alltså ”snacktempo”. Var beredd på stela vadmuskler, benhinnor och känningar i revbenen.
 
När du väl kommit igång med din löpning är ett annat sätt för att förbättra ditt flås intervallträning dvs. att under en utsatt sträcka ha en tempoväxling och sedan snabbt återhämta sig efter. Sträckan och antal sek/min för återhämtning varierar. Lättast att mäta upp detta kan vara på en idrottsplats/löparbana. För bästa resultat, tänk på:
 
• Skor. Det är definitivt värt att investera i ett par bra löparskor med rätt dämpning och stöd för just dig. Har du fel skor är risken att du på sikt drar på dig skador i både rygg och knän.
• Ät och drick. Konditionsträning förbränner så förse dig med energi i förväg och snabbt efter. Bananas are not only for monkeys;)
• Hållning. Med en bra hållning får du mer driv i löpningen och förbättrar din löpstil.
• Välj underlag. Kuperad terräng är att föredra för mer variation. Backar är perfekt för att få upp puls och flås. Återigen blir ditt val av skor väldigt viktigt, speciellt om underlaget är mer stumt. Ojämnt underlag är dessutom väldigt bra för att stärka muskulaturen i våra fossingar.
• Reflexer! Syns du inte så finns du inte. Ni som har körkort eller börjat övningsköra vet hur lite man syns utan reflexer. De är helt klart att föredra om du beger dig ut i mörker.
• Sällskap. Att ha en eller flera vänner med sig i spåret kan vara motiverande och väldigt kul. Sätt upp ett mål tillsammans t.ex. att förbättra er tid på en viss löpslinga och sporra varandra.
 
Att tillsammans med sina vänner ha ett mål med sin löpning kan vara väldigt motiverande, inte minst vid målgången. En rolig sak som jag gjort 3 år i rad är att löpa Vårruset.
 
Vårruset går 27-28 maj i Stockholm, vid universitetet och är en riktig folkfest! Gruppträningsinstruktörer håller uppvärmning, Peter Siepen är speaker och sen är det en härlig löptur á 5 km runt med musik och vattendepåer här och där. Lagom i mål hämtar man ut en härlig picknickkorg och äter med sina medlöpare, om man anmält en grupp.
 

/Sara Rensfeldt. Har fått den äran att bidra med blogginlägg och ska med min bakgrund inom främst friidrott, tennis och såklart Cheerleading  (Twisters Sr A, SM-brons 08 och 09) samt tränarroll dela med mig av lite användbar erfarenhet. Idag finner ni mig på Flex Sports Club i Älta där jag arbetar som receptionist och gruppträningsinstruktör. Att få arbeta heltid med allt träningsrelaterat gör mig lycklig! Jag ser dagligen folk som når sina väldigt olika mål gällande allt från att bygga muskler, gå ner i vikt, öka rörlighet, förbättra konditionen eller bara njuta av gemenskapen. Njut av din träning, den ger så mycket och håller i sig länge om du vill och blir viktigare med åren.

 

Whether you think you can or whether you think you can't you're right

 
Dagens påminnelse: Låt inte din inställning begränsa vad du kan göra!

Mission accomplished

I måndags lämnade jag min comfort zone for real. Då jag är på semester i Kalifornien passade jag på att åka till nationalparken Joshua Tree och bergsklättra(!!!!). Jag har bara klättrat en gång förut med säkringar på klättervägg så det här var verkligen ett STORT steg. Adrenalinet under hela klättringen upp är otroligt, man ser målet framför sig hela tiden. Rekommenderas att prova antingen om ni har vägarna förbi Joshua Tree eller på en klättervägg (finns jättemånga klättergym i STHLM). Vi hyrde en guide som hjälpte oss med säkringar och att hitta bra klippor att klättra på. Det är tyvärr inte något man bara kan prova själv utan erfarenhet eller utrustning, men om ni får chansen någon gång - TA DEN!
 
 
Har ni också gjort eller ska göra veckans utmaning? Stort eller litet steg spelar ingen roll! Maila till [email protected].
 
Kör hårt!
/Celine

Tisdagsinspo

Träning ikväll? Make it a good one!

Cheerleader of the month

VAD? 
Det är dags att nominera mars månads "Cheerleader of the month". Vi kommer att utse en Cheerleader of the month varje månad som kommer få äran att få ett inlägg om sig själv här på bloggen. 
 
VEM?
En Cheerleader of the month kan vara en aktiv, tränare eller någon som har nått att göra inom cheerleading. Personer som har gjort något bra tycker vi ska belönas. Det kan vara saker som att vara en god lagkamrat, träna hårt för utveckling eller främja atletism och sportsmannaanda. Ta den här chansen och lyft fram de personer omkring er som gör er träning extra rolig och utvecklande, inspirerar med sitt hårda slit eller är bra ambassadörer för vad riktig cheerleading är. Det behöver inte vara någon du känner utan du kan nominera vem som helst som gjort ett intryck, kanske till och med en förälder på läktaren? Visa dem att det de gör uppskattas!
 
HUR?
För att nominera vill vi ha in en motivering till varför just den personen ska bli Cheerleader of the month och eventuellt några bilder/filmer. Antingen nominerar ni öppet i kommentarsfältet eller om ni har bilder så mailar ni till [email protected]. Båda kommer att bedömas lika. Nominera fram till söndag 17 mars. 
 
 
 
 

Att vara sjuk/skadad under längre tid...

... är bland det värsta som finns när man tränar. Alla som någon gång suttit bredvid vet precis vad jag pratar om. Ni vet också att det man lär sig av att sitta bredvid är guld värt och svårt att lära sig om sig själv när man står på mattan. Man blir ofta frustrerad, arg och ledsen över att behöva sitta bredvid när dom andra tränar. Men dom tunga stunderna som pressar en tillbaka så hårt får också fram så mycket motivation. Drivet inom en blir större än någonsin och man skulle göra vad som helst för att få kliva upp på mattan tillsammans med laget. Den motivationen som kommer när man helt plötligt inte får göra något är otroligt stark. Om man lyckas hålla kvar i den känslan och hitta något som man KAN göra, då kommer det hända saker.
 
Nyckeln är alltså att hitta något att träna på istället för det man nu är skadad från att göra och samtidigt behålla motivationen och drivet som kommer tillsammans med frustrationen av att sitta bredvid. Att vara skadad kan också vara världens chans, det är sällan alla dörrar stängs!
 
Vi tänkte hjälpa till lite med ena delen av det hela här och komma med förslag på vad man kan träna på.
 
Skadad arm, hand osv? Skaffa killer jumps! 
 
Gjort illa foten/benen? Fysträna allt vad du kan!
 
 
Långtidssjuk? Utklassa Gabi Butler i stretching!
 
Ingen fysisk träning som funkar? Kämpa igenom det med blicken framåt och ta med dig erfarenheten vidare. Den mentala styrkan som byggs upp under tiden är ovärderlig. 
 
Möjligheterna är många! Det är viktigt att alltid fokusera på vad man faktiskt kan göra istället för att tänka på vad man inte kan. Vi ska komma ihåg stötta varandra i det här och använda vår otroliga förmåga att jobba tillsammans. 
 

Couple up!

Till alla tränare där ute och andra intresserade måste jag bara rekommendera den här hemsidan
 
Under övningsarkiv finns massa bra styrkeövningar lagrade och det är otroligt lätt att hitta det ni söker. Man väljer muskelgrupp, kategori (redskap, parövning osv.) och nivå. Finns många bra och roliga parövningar som fungerar både som styrketräning och teambuildning! 
 
Om det är något ni är intresserade av kan vi sammanställa ett inlägg med fokus just på parövningar, både när det gäller fys och stretch. Det är ett otroligt bra och roligt sätt att jobba på! 
Lotta (SrA) och Cornelia (Infinity Allstars)
 
 

Mellanmålsfavoriter i mataffären

 
Skyr är en proteinrik och mättande yoghurt som man hittar i nästan varje mataffär. Funkar lika bra före som efter träning. Den naturella är även sockerfri! 
 
 
Berry Boost en blandning av russin och andra torkade bär och frukter. Det finns två varianter. en med russin, blåbär och granatäpple, och en med russin, tranbär och apelsin. Jättesmarrigt och ger snabbt energi under t.ex. en paus på träningen.
 
 
Riskakor är en klassiker i Twisters. Enkelt, men gott. Finns en hel uppsjö av smaker att välja bland så det är inte svårt att variera sig.
 
 
Flapjacks är som väldigt kompakta frö/müsli/nöt-bars. De är inte supernyttiga, de innehåller lite socker från bl.a. honung och sirap men är väldigt mättande! Finns utöver naturella varianter med olika nötter i och även med t.ex. tranbär.
 
Kesella är bra om man vill ha ett proteinrikt mellanmål. Det finns både naturellt och smaksatta. De smaksatta innehåller dock en del socker så mitt tips är att köpa naturell och smaksätta själv med t.ex. bär eller fun light.
 
En annan favorit är keso. Där finns oändliga variationsmöjligheter. Blanda i nötter eller frukt, eller varför inte göra en matigare röra med lök och kryddor i? Den klassiska bananen funkar också alltid!

Leave your comfort zone

Utmaningen nästa vecka är att prova en ny träningsform du inte är van vid att träna regelbundet. Vi mår alla bra av och utvecklas som atleter av lite variation! 
 
Det kan till exempel vara att gå och simma, köra intervallträning, hyra en badmintonbana med en kompis, backträna, alla former av utomhusträning (det får vi alldeles för lite av), klättring, ett nytt pass på gymmet, längdskidor osv. 
 
Det finns otroligt mycket att välja på! Att träna andra saker ibland hjälper oss att utveckla andra förmågor vi inte får från vår vanliga träning. Försök att lämna det bekväma och utmana er själva! 
 
Skicka in vad ni har gjort till [email protected] så sammanställer vi alla nya roliga träningsformer ni testat!

2:30

Har ni gjort veckans utmaning än? Skynda att göra den innan imorgon när nästa veckas utmaning släpps.
 
 
Har ni missat inlägget hittar ni det här!

Vad motiverar er?

I en mapp på min dator har jag lagt all möjlig inspiration som jag blir motiverad och glad av. Jag brukar titta in där före träningar när jag behöver lite hjälp med drivet. Jag motiveras bland annat av bra lagstämning, nya träningskläder, mjölksyra, cheesy inspirationscitat, gamla cheerbilder och filmer, bilder från glada minnen, svettiga bilder från gymmet och mycket mycket mer.
 
Bild tagen efter en riktigt bra löprunda. Jag minns verkligen hur svetten rann och mjölksyran bet sig fast i benen.
 
Välförtjänt bad efter träning i Hammarbybacken. 
DM-silver 2012
Bra "kom ihåg"-bild
Och till sist mina första cheerskor precis innan jag slängde dom. Slitna med kärlek!
 
Jag skulle kunna lägga in hur mycket som helst här men nu vill jag veta: Vad motiverar er?
 

Sommarlängtan

Man kan ju inte låta bli att längta till sommaren när man ser dom här bilderna. Det går att volta och träna ute hur mycket man vill! 
På bilderna: Astrid (SrA), Lotta (SrA), Alicia och Clara (JrA), Stephanie (SrA), Celine (tränare Jr A) och till sist Ulrika (SrA)
 
Innan sommaren kommer dock cheerårets alla höjdpunkter med tävlingar och massa träning. Om man inte vill vänta på att vädret ska slå om kan man göra som Astrid i Twisters Sr A - vill man så kan man!
 
 
 
 
 
 
 

Bullbak i helgen?

 

 
Ser gott ut va? Det är inte vanliga kanelbullar som man får en extrem sockerchock av, det är mycket nyttigare variant! Jättegott mellis och fika! Try it!
 

Dinkel- & dadelkanelbullar

ca 24 st

Fyllning:

150 g urkärnade dadlar, grovt hackade

0,75 dl vatten

100 g mjukt ekologiskt smör

3 msk kanel

Deg:

2 tsk vaniljpulver/vaniljsocker

1 msk nymald kardemumma

5 dl mjölk

50 g jäst

½ dl Sucanat alt. rårörsocker

½ tsk salt

150 g mjukt smör

1 ägg, uppvispat

9 dl dinkelmjöl, siktat

ca 5 dl vetemjöl special 

1 ägg, uppvispat

sesamfrön, gärna oskalade

Gör så här:

Blötlägg dadlarna i vattnet i minst 2 h. Blanda vaniljpulver och kardemumma i mjölken och värm till fingervarmt (37°). Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Häll därefter i resten av mjölken, salt, socker, smör och ägg. Tillsätt dinkelmjöl, lite i taget och därefter vetemjöl och arbeta ihop till en smidig men ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i en timme.

Under tiden som degen jäser mixa ihop dadlar, vatten, smör och kanel till en jämn fyllning.

När degen jäst klart ta upp den på mjölat bakbord och dela i två delar. Knåda lite och kavla ut till en rektangel. Bred hälften av kanelfyllningen över rektangeln. Vik in de två långsidorna så att du får tre lager ovanpå varandra. Skär i ca 2 cm breda skivor. Snurra skivorna två gånger och vik in kanterna i mitten och lägg varje bit i en bullform på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Värm ugnen till 250°. Pensla bitarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ca 10 minuter i den nedre delen av ugnen tills bullarna har fått en gyllenbrun färg. 

Man kan byta ut vissa saker lite beroende på vad man har hemma (behåll grunden dock!). Jag bytte dinkelmjölet mot rågmjöl och det gick bra ändå :)


10 tips på träning i vardagen

Att leva aktivt handlar inte bara om att svettas på gymmet eller på träningen några gånger i veckan. Vi mår bra av att motionera varje dag, även om det inte alltid blir så mycket. Nedan listar vi några exempel på hur man får in träning i vardagen. 
 
1. Stå på ett ben när du borstar tänderna. Superbra att göra ofta då det tränar upp styrkan i foten och stabiliserar. 
2. Ta trapporna istället för hissen/rulltrapporna. Alla mår bra av lite mjölksyra i benen och rumpan då och då. Spänn till lite extra så känns det ännu mer!
3. Gör tåhävningar när du väntar på bussen/t-banan. Kanske ser lite dumt ut bland folk men vad spelar det för roll sen när du har killer jumps efter all vadträning. 
4. Spänn hostmusklerna. Sätt händerna långt ner på magen och hosta, dom musklerna som spänns då är dom du ska träna här. Du kan spänna dom när som helst (och var som helst för det syns inte att du gör det haha). Om man hittar den spänningen bra sen i olika positioner kommer det att vara lättare att hitta den i volter och alla andra moment sen. Jag brukar hålla i cirka 10s och sen släppa i 5s och så fortsätter jag så ungefär 10 gånger. 
5. Gå av bussen/t-banan en hållplats för tidigt och gå resten av vägen. Frisk luft har heller aldrig skadat någon. Har du tung packning? Perfekt, då kan du tänka extra på hållning och bålspänning på vägen! Det är ju precis som i bygg, ska man lyfta så ska man lyfta rätt!
6. Vicka på fötterna upp och ner när du sitter ner (skolan, jobbet, lunchen osv.). Bygger även det upp styrkan i fötterna. Skönt att undvika så många stukningar som möjligt!
7. Stretcha framför TV:n eller när du pluggar/läser. Hur skönt är det inte att sitta och läsa eller kolla på TV i straddle? Höftböjaren, baksida lår och rumpan är också riktigt bra TV-stretchövningar som går att stretcha lätt utan uppvärmning. 
8. Ta cykeln istället för bussen. På somrarna brukar jag nästan alltid lägga undan busskortet och hoppa på cykeln när jag ska någonstans. Känslan att få cykla hem efter en svettig träning kan inte beskrivas med ett annat ord än FRIHET!
9. Tänk på hållningen. Går att göra HELA TIDEN! Bak med axlarna (inte upp), upp med bröstkorgen, sträck på er och tänk på att inte svanka så mycket. 
10. Krama en stressboll. Träna upp handledsstyrkan med hjälp av en stressboll. Perfekt att sitta och hålla på med när man har händerna lediga. För er som får ont i handlederna när ni voltar är det här extra bra!
 
 
Har ni fler träningstips?
 

gotta love USA

 
Heltäckningsmatta och inbyggd TV! Man behöver nästan inte lämna vardagsrummet för att träna...
 
Dagens fokus var bålstabilitet på pilatesboll. Återkommer med tips på bra övningar! Håll utkik!

PANNKAKOR PÅ INGÅNG

Recept på supergoda lite nyttigare pannkakor! Toppa med kesella och bär. 
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk rapsolja

Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

Har tyvärr ingen bild på dom så vi bjuder på lite inspiration istället!

 


Fint väder

I förmiddags var jag ute och sprang i det fina vädret. Riktigt skönt!


hemmaträning = hårdträning

 
Nike training club är räddaren i nöden när behöver en liten knuff i baken för att komma igång med hemmaträningen. Det finns mängder olika träningspass på olika nivårer med och utan redskap. Appen är gratis och finns till både iPhone och Android. Om man har ont om tid kan man köra 15 minuterspassen som fokuserar på vissa områden. Ab burner och shaped back är två favoriter!

FLICKIS

 
Jobbar du på din flickis? Lägg 5 minuter och kolla på det här klippet. Att stanna upp och kolla på t ex det här klippet ger garanterat mer än att mata flickis efter flickis med upprepade misstag. För att lära sig en skill bra måste du göra den BRA fler gånger än du gör den dåligt (korrekta förövningar bidrar såklart också). Min uppmaning till er är att kolla på klippet några gånger och se om du känner igen dig i något. Om ja - börja göra och tänka rätt, även om det innebär att gå tillbaka några steg och repetera. Det lönar sig! Varför ska vi träna på att göra fel? Ger ingenting i längden...
 
Så gör om och gör rätt så ska du se att du får till din flickis! Vill man så kan man, och det gäller ALLA! Det krävs bara en del tid och engagemang!

MÅNADENS MUST HAVE

Hand- och fotledsvikter (0,5 kg) är perfekt att ha när man tränar hopp, drar topptrick eller bara vill fysträna med lite variation. Finns bland annat att köpa här! 
 
Förslag på övningar med vikter:
Tåhävningar
Power walk/löpning
Benlyft i straddle
Pikelyft
Fällknivar i pik
Fällknivar i toe touch
Benlyft i ribbstol
Kicka explosivt upp och bromsa på vägen ner
Bananhopp
Upphopp
Cheerhopp (börja med ljushopp och avancera efter nivå)
Archholds
Dra alla trick och bromsa på vägen ner
Båten 
 
För er som har missat Cheer Extremes toppvideos finns dom här! 
 
 

Challenge accepted?

Nu är det ungefär två månader kvar till RM/SM och det finns ingen tid att slappa. Veckans utmaning är att ge sig ut och springa skiten ur sig till sin programmusik (2 min 30s) Det gäller att verkligen ruscha och springa för kung och fosterland för att få ut effekt av det. När Caitlin från World Cup Shooting Stars var och hälsade på oss i våras berättade hon att det var något hon brukade göra när hon hade ont om tid för träning. Passar ju helt perfekt! Lite träning går alltid att klämma in, no excuses!
 
 
Är ni med oss? 

[email protected]

Hit mailar du allt du tycker ska upp på bloggen. Inspirera oss!
 
Tveka inte!

Frukosttips

Frukost är något som ofta hamnar i kläm mellan snoozeknappen och stressen iväg till skola eller jobb. Det är otroligt viktigt att få i sig något på morgonen för att klara av resten av dagen, särskilt med träning på kvällen. Det räcker inte heller alltid med en skiva ljust bröd för att man ska klara sig fram till nästa mål, vi behöver få i oss mer! Utan mat i magen byggs inga muskler och utan mat i magen behöver vi fylla på med snabb energi (t ex godis) för att orka. Vi vill därför bidra med lite frukostinspiration. 
 
Leilas filmjölkslimpa
Supergott bröd som verkligen mättar. Brukar variera lite när det gäller nötter och frön i det här brödet, man kan i princip slänga ner vad som helst som man tycker är gott och passar. Det gör sig lika bra efter att ha varit i frysen som nybakat!
 
  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl torkade aprikoser eller fikon
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor
  • Havregryn att strö över innan gräddning 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Och om man inte hunnit baka är ju gröt alltid en räddare i nöden. Toppa med frukt, nötter, kesella, keso... ja, you name it!

Do YOU have what it takes to be a TRUE ATHLETE?

Hej och välkomna hit!
 
Den här bloggen är till för dig som brinner för cheerleading och hård träning. Vi vill samla inspiration, träningstips, recept och mycket mer för att lyfta oss i Twisters som förening och cheerleading i allmänhet som sport. Det krävs hård träning för att nå toppen och vi vill att vi tillsammans ska motivera och hjälpa varandra på vägen dit. 
 
Hur gör vi det? Jo, vi vill bland annat ha inspiration från er! Skicka en bild efter en svettig löprunda i vintersolen, ta bild på din bästa stretchövning eller din spike du tokstretchat för, skriv till oss och berätta om er senaste grymma träning, filma en ny skill du jobbat för länge, dela med dig av dina bästa mellanmålstips osv. Ja, det finns utrymme för mycket och vi vill ha in allt som kan få oss att tillsammans jobba som riktiga atleter
 
Vi kommer självklart att bidra med ännu mer tips, inspiration, övningar, recept och mängder av motivation! Är ni med oss? Nu kör vi!
 
 
 
 

RSS 2.0