Veckans utmaning - Plankan

Veckans utmaning är att stå i plankan varje dag! Vi har delat in utmaningen i olika levlar så du kan utmana dig själv - och dina vänner!
 
Level 1: 1 min
Level 2: 2 min
Level 3: 3 min
 
Kör hårt! Kom ihåg att hålla en bra position!

"Sportsmannaanda är inte bara en ädel idé"

Sportsmanna anda. Detta är något som är väldigt viktigt inom cheerleading (och såklart andra sporter också) som vi tycker bör uppmärksammans och finnas i åtankte i fler situationer. Vissa kanske ser andra lag som motståndare, och visst man tävlar ju mot dom men det betyder inte att man ska uppträda inkorrekt. Genom att istället för att se andra lag som de största konkurrenter kan man försöka höja varandra och sporten. Bara att önska lycka till, visa respekt, ge ett leende så bidrar man till en bra och positiv stämning på stora event som tävlingar.
 
Jag ser alla som atleter som älskar en och samma sport. Vi har alla något gemensamt, vår sport som vi behöver värna om, skapa ett gott och seriöst rykte om. På DM pratade jag t.ex. med flera personer från andra föreningar som var väldigt trevliga och snälla och det gör tävlingar så himla mycket roligare. Ett lycka till från ett lag kan betyda väldigt mycket.
 
 
 
Här kommer en läsvärd artikel om just sportsmannanda:

Sportsmannaanda definieras
Sportsmannaanda kan betraktas som att visa respekt oberoende av vad resultatet av sporten är.

Rättvisa 
Rättvisa och ärlighet är något som är meningsfullt, både i ditt privatliv och inom din sport. Vi har alla tillräckligt stress i våra liv som det är; Varför öka det genom att behandla folk i våra liv dåligt? 
Vi kan ju inte hantera hur andra människor väljer att uppträda, men vi kan besluta hur vi sjäva ska reagera i varje given situation. Så även om andra kanske inte alltid betersig på ett sportsmannaliknande sätt, se till att du gör det så kanske de också inser hur mycket roligare det är att bli respekterad av andra!

Visa artighet 
Vara artig och visa respekt för andra individer. Duktiga idrottare, är generellt kända för sina artigt upptåg. Detta tankesätt behöver utvecklas och spridas vidare.
De som visar just artighet och respekt inom sin sport, kan ta nytta av det i sitt privatliv och skapa positiva relationer med andra människor. De som klarar att behandla andra enhetligt, kan göra väl för sig själva, oavsett vad de ska att göra. De märker snabbt att alternativa individer är mer än villig att maximera och vara hälften av personens ”team.”

Visa välvilja 
Oavsett hur väl förberedd eller skicklig du är, det kan finnas tillfällen när du inte får resultat du hoppas på. Varje gång 2 grupper möts på ett fotbolls fält, en basket plan eller en ishockey rink, kommer en av dem att vinna sporten och en kommer att förlora. Det betyder inte att alla lag inte ska försöka vara bäst eller att de inte har någon anledning att vara där. Alla ska såklart prestera allt de kan men samtidigt visa välvilja vare sig man står som segrare eller förlorare. Många vet med sig att de är dåliga förlorare men då är det viktigt att hålla det inom sig till senare när man har lämnat matchen eller tävlingen.
Hur någon hanterar nederlag kan bero på deras karaktär. Att delta i idrott lär deltagarna på sätt att uppföra sig väl, oavsett om de vinner eller förlorar. Som sagt, en person som vet vad sportsmannanade innebär, ska kunna gratulera vinnarna. Hur dålig förlorare man än är så är det viktigt att låta vinnarna vara glada och gratta dem. Så kom ihåg att tänka på hur du uppträder.


Twisters glitter hoodie

Jag kom på idéen att göra en egen twisters hoodie och eftersom att jag tycker glitter är så snyggt så tänkte jag att jag skulle göra något glittrigt! Med hjälp av glitter papper klippte jag ut loggan så gott jag kunde, och strök sedan på med strykjärn på en svart tjocktröja! Jag var inte så noga utan fixade bara detta lite snabbt för att se om det blev snyggt, och jag är nöjd!
Såhär blev resultatet:
 
/Johanna

Enkelt mellanmål

Fil med knäckebröd, bär & kardemumma
 
Det här är ett recept som är enkelt, nyttigt, går snabbt att fixa och ingredienserna finns ofta hemma. Det funkar bra att äta till frukost eller t.ex.innan man går och tränar. 
 
Fil (så mycket du vill)
1 st knäckebröd
1 dl blåbär (funkar även med hallon)
1 tsk mald kardemumma 
 
Häll i filen i en skål, bryt sedan ner knäckebrödet i filen och häll därefter bären och strö sedan över kardemumman.
 

Stellarlyte VS. Evolution

 
Jag har haft flera par cheer skor, bland annat Kaepa Spectrum, Kaepa Sky, Kaepa Stellarlyte och nu sist Nfinity Evolution!
Mina favoriter är Stellarlyte och Evolution som jag för tillfället använder, jag byter ibland mellan dom eftersom att dom är väldigt bra men jag känner att de passar bra för olika saker. Jag ska berätta lite vad jag tycker om skorna, fördelar och nackdelar osv!
 
Stellarlyte:
Dessa skor är riktigt sköna, de är väldigt bra i hopp och ger bra stötdämpning för knäna. De är väldigt bra passform och sitter stadigt på fötterna. Vad jag vet så tycker även baser att de är sköna att bygga med, men i bygg tycker jag dock att de är snäppet sämre än Evolution som är stabilare, iaf på mina fötter.
Andra nackdelar kan vara att dom töjer sig, men då brukar jag tvätta dom så blir dom rena och kryper till rätt storlek igen! 
 
Evolution:
Dessa är mina favoriter, jag älskar nfinity och de är super sköna. De är bra i stunt och ger stabilitet, även dessa skor har jag hört baser säga är sköna att hålla i vilket även det är väldigt viktigt när man letar skor! Nackdelar kan vara att jag tycker de är tunna sulor, de ger inte så mycket stöd vid hopp och gymnastik och är ganska kantiga. Jag har inte fått ont av skorna men de är som sagt tunna.
 
 
Tips:
Att tänka på när du ska köpa nya skor är att hellre ta lite mindre skor än du tror, alla par jag har haft har töjt sig ca en halv till en hel storlek. Mät därför noga med tabeller för att fösäkra dig att det blir rätt när du beställer.
 
Jag tycker iaf är båda skorna är riktigt bra! Hoppas du som söker cheer skor blev lite klokare!
 
 
Här hittade jag lite jämförelser om skorna:
 

Mat rik på järn

Livsmedel som är rik på järn är t.ex.
o Blodpudding, lever, nötkött, lamm, gris
o Ägg, fågel, skaldjur, fisk
o Baljväxter, bönor, ärtor, linser, grovt bröd, flingor, grönsaker

Hur kroppen tar upp järnet varierar beroende på var vi får järnet ifrån. Ett enkelt knep att få i sig mer järn är att tillaga maten i en gjutjärnsgryta. Järn från kött, fågel och fisk tas upp lättare än järn från vegetabiliska källor. Upptaget av vegetabiliskt järn försämras av kaffe, te och eventuellt även kalcium, men stimuleras av vitamin C. Drick därför helst te, kaffe och mjölk mellan måltiderna och se till att alltid äta C-vitaminrika grönsaker till maten. Till maten kan det även vara bra att dricka C-vitaminrika drycker och avsluta gärna middagen med en frukt. Som vegetarian ät det extra viktigt att du är uppmärksam på ditt järnintag då din mat generellt kan innehålla färre naturliga järnkällor.


Livsmedel som ökar järnupptaget

  • C-vitaminrika livsmedel, till exempel citrusfrukter, vinbär, kiwi, broccoli, blomkål, paprika och vitkål.
  • Järnberikad juice eller järnriktbröd ger ett bra järntillskott.
  •  "Köttfaktorn" som finns i kött, fågel, fisk och skaldjur.
  • Organiska syror som finns i till exempel vinäger, surkål, ättiksgurka och surdegsjäsning av bröd och groddning av baljväxter bryter ner och bidrar till ett ökat järnupptag.
(Källa: http://www.alltommat.se)
 


Livsmedel som minskar järnupptaget 

  • Te
  • Kaffe
  • Kakao
  • Mjölk

You choose

 Aim for the stars 

Enkelt och gott

Att fisk är nyttigt och att vi borde äta mer av det har vi hört många gånger, men varför är det så och vad är det som är så bra? Här får ni lite fakta samt ett superenkelt och gott recept!
 
Fisk och skaldjur är rikt på vitaminer, mineraler och omega 3-fett. Därför är det viktigt att äta fisk och skaldjur ofta, gärna 2-3 gånger i veckan. Det kan även vara bra att välja olika sorters fisk, både för hälsans och miljöns skull.
 
Ett super snabbt och enkelt recept som vi brukar äta hemma är, Lax med fetaost och bulgur samt sallad.
Blanda lite créme fraiche med fetaost, krydda eventuellt med lite salt och peppar. Krydda laxen med citronpeppar och fördela fetaost blandningen över laxen, in i ugnen på 200°C i ca 20 min. Tillaga under tiden t.ex. bulgur eller något annat till. Även en god sallad! 
 

Veckans utmaning - Jumping jacks

Denna vecka är utmaningen att genomföra 500 jumping jacks, utöver träningar! Det är valfritt om man vill göra alla på en dag eller kanske 100/ dag måndag-torsdag. 500 på en vecka, lycka till!
 
 

Våra tränare

(www.twisters.se)
 
Tränare hos Twisters betyder att man har relevant utbildning och erfarenhet, men också att man har en insikt i vår värdegrund och vår vision. Vi är enormt många och det är viktigt att veta att vi alla jobbar i samma riktning och står bakom vårt gemensamma mål med verksamheten. Sportslighet, ärlighet och respekt för varandra är grundläggande.
Våra tränare är utbildade som cheerleadingtränare genom SCF eller internationella organisationer. De kan även ha specialutbildning inom volter, fys, träningslära, mental träning, pedagogik eller annat som är viktigt för vår verksamhet.
Twisters håller varje år en internutbildning som första steg, och två gånger per år vidareutbildas vi gemensamt, förutom de individuella tillfällen alla har att gå utbildning. Vi har även en egen ledarskapsutbildning och en struktur för coachning i ledarskap.

Healthy mint chocolate cupcakes

Hittade för ett tag sen ett recept på bloggen (http://josefineandersson.se), cupcakesen ser verkligen goda ut så dessa måste testas! Ett plus är att dom är extra nyttiga!

 
 

Mintchoklad bakelser 

* 2 1/2 dl kokosmjöl
* 1 1/2 dl steviaströ, sukrin eller kokossocker - alt annan sötning
* 2 tsk bakpulver
* 5 msk kakao
* 1 krm salt
* 100 g mintchoklad (eller vanlig om du gillar det bättre)
* 4 ägg
* 3 dl mandelmjölk - alt annan mjölk
* 2 msk rumsvarm kokosolja
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält chokladen över vattenbad
3. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke
4. Vispa sedan ner äggen, mjölken, kokosoljan och den smälta chokladen - blanda väl
5. Häll smeten i muffinsformar smorda med kokosolja - fyll upp ca 3/4 av formen
6. Ställ in plåten i mitten av ugnen och grädde i ca 10 - 12 minuter - de ska vara kladdiga 
 

Hallonfrosting

* 1 dl hallon
* 100 g Philadelphia 
* 1 dl kesella
* 1 msk socker - alt annan sötning
 
1. Tina hallonen i mikron om de är frusna
2. Mixa ihop alla ingredienser
3. Häll i en spritspåse och tryck ut över de svalnade muffinsarna
 

Twisters hoodie

Tänkte visa min finfina Twisters hoodie som nu är fylld med bling-bling! Den kändes lite tråkig och jag tycker rhinestones är supersnyggt så jag kom på att jag kunde fixa till den lite! Här får ni se innan-efter bilder på tröjan! Det tog ganska långt tid, och jag är lite av en perfektionist vilket gjorde att det tog extra långt tid! Jag tror det tog ca 2 timmar, men jag gjorde inte allt på en gång utan fixade den på en vecka. Men jag är i alla fall super nöjd med resultatet!! Hoppas ni också gillar det!
 

Ät dig till bättre återhämtning

Att äta rätt efter träning hjälper kroppen att återhämta sig snabbare, här kommer några tips på livsmedel som bidrar till en snabbare och mer effektiv återhämtning.
 
 
 
Fullkorn
Fullkorn innehåller mängder med kolhydrater, viktiga vitaminer och mineraler som i sin tur bidrar till blodproduktionen som stärker kroppen och dess immunförsvar. Exempel på fullkornsrika matvaror är: havregryn, grov musli, fullkornsrågbröd, råris och fullkornspasta!
 
Frukt och grönt
Utöver kolhydrater finns det massvis med antioxidanter i frukt och grönt, dessa strärker ditt immunförsvar samt minskar risker för inflammationer i kroppen. Bra val är: i princip alla frukter, fyll på kroppen med frukt och grönt flera gånger per dag. Välj gärna färgglada frukter och grönsaker. Se även till att äta mycket bär!
 
Proteiner
Proteiner bygger upp musklerna efter att du tränat. Bra alternativ är: kött, fågel, fisk, ägg och magra mejeriprodukter är bra proteinkällor!
 
Nyttiga fetter
Fett är en viktig del av kroppens celler och kan hjäpa kroppen att göra sig av med slaggprodukter. Bra val är: rapsolja, linfrö, oliver, avokado, nötter (t.ex. valnötter, hasselnötter, mandlar), fet fisk (t.ex. makrill, sill, lax).

Motivation of today

 
71 dagar kvar till RM/SM!

DM bilder på livefoto.se

Ni har väl inte missat att foton från DM Stockholm nu finns publicerade på livefoto.se klicka HÄR för att se bilderna. Där kan man även beställa hem bilder mm, eller köpa digitala filer av bilderna.

 

Wraps fyllda med kyckling, mango och avocado

Här kommer ett superenkelt recept på wraps som passar perfekt till lunch eller att ha med sig till träningen! Dessa är verkligen jättegoda och går att variera i flera olika varianter.


Veckans utmaning - Start!

Veckans utmaning blir att ta tag i att stretcha extra, minst 2 gånger denna vecka utöver träningar! Många anser att bara flyers ska vara viga, men alla kan bli bättre genom vighet. Om man t.ex. vill förbättra sina hopp kan det vara riktigt bra att stretcha extra så att man kan jobba med att komma högre. Såklart gäller det mycket att nöta och öva massor, men som sagt så kan stretch hjälpa!

 

Twisters Cheer Elite Family

 
♥ Twamily ♥

DM helgen - Guldregn

Hur ska jag sammanfatta helgen? Den har varit helt fantastisk. Jag är så otroligt lycklig och tacksam att jag får vara en del av det här och dela detta med mitt underbara lag och vår underbara förening. Jag är så tacksam till våra fantastiska tränare Lotta och Astrid som alltid pushar oss och har fått oss bli det bästa vi kan bli. Jag är sjukt imponerad över alla aktiva och deras prestationer. Helgen överträffade mina förväntningar. På prisutdelningen kunde jag inte sluta gråta av glädje tårar. Att höra Twisters bli uppropade på förstaplats efter förstaplats gjorde mig så lycklig inombords. När jag hörde speakern skrika "På första plats i klassen Senior Level 1.... TWISTERS CHEER ELITE" var känslan obeskrivlig och tårarna sprutade och hjärtat bankade och hela laget skrek, hoppade och kramades.

Alla lag från alla olika föreningar var otroligt bra, nivån höjer sig för varje år som går känner jag. Såhär placerade sig Twisters:

DAG 1:
Twisters Minior Level 1: Guld
Twisters Minior Level 1 (träninglag): 5

Twisters Minior Fortsättning: Guld och MVP

Twisters Senior Level 1: Guld
Twisters Senior Level 1 (träninglag): 4

Twisters Senior Level 5: Guld
 
Group Stunt: Brons
Parner Stunt: 4


DAG 2:
Twisters Junior Level 1: Guld
Twisters Junior Level 1 (träninglag): delad 4
 
Twisters Junior Fortsättning: Silver

STORT GRATTIS TILL ALLA! NI VAR GRYMMA! NU LADDAR VI TILL RM/SM ♡
 
/Johanna

Twisters Cheer Elite - Vår historia

Ursprunget till Twisters Cheer Elite var en grupp gamla truppgymnaster som startade cheerleading inom Nacka GF sommaren 1997 för att medverka på matcher i fotboll.

Carin Morin och Angelica Berggren, tränare med bakgrund i Powermites (sedermera Power Cheer and Dance) tillkom och tog laget vidare till tävlingsammanhang. Omgående började man tävla i klassen Minior under namnet Nacka Queens. 

Våren 2000 stod man utan tränare och sökte genom Svenska Cheeerleadingförbundet efter nytillskott. Katarina Eriksson, tidigare Lightnings, tillkom och cheerleadingsektionen påbörjade en långsiktig elitsatsning. 

Redan något år senare tillkom flera externa tränare, bla Jenny Porthén och Henrik Hägglund och Twisters expanderade sin verksamhet. 2004 nådde man sitt första delmål att delta på EM.

Inför säsongen 2007 inledde Twisters ett samarbete gällande koreografi med amerikanska World Cup. Twisters började i och med detta även att expandera sin verksamhet, vilket resulterade i det stora antal lag som finns idag.

Samarbetet med World Cup har senare lett till ett utbyte av individer som Caitlin Hering.

Hösten 2012 hade Twister mer än 250 aktiva och hela 14 lag. Den 2 oktober fattade Nacka GF, genom ett extra årsmöte, beslut om att Twisters skulle fortsätta sin verksamhet som en egen förening.
Källa: www.twisters.se


10 nyttiga snackstips

 
Här kommer några tips på mellanmål/ snacks, både lite lättare och mer mättande:
o Mixa kesella + frusna/ varma bär och lite vaniljsocker
 
o Keso eller kvarg med bär, exempelvis banan, äpple och kanel till
 
o Varm toast med t.ex. ost och skinka
 
o Omelett med innehåll
 
o Ägg stekt/ kokt
 
o Yoghurt toppat med frukt/ bär eller musli
 
o Smoothie
 
o Fruktsallad
 
o Pannkakor/ plättar
 
o Frukt pinnar, skär t.ex. morötter till stavar och ät som dom är eller med dip

LYCKA TILL

Stort lycka till alla lag som tävlar DM Stockholm idag!!! Även ni som tävlar imorgon!! Gå ut på mattan med självförtroende och visa domarna vad du och ditt har har att ge! Go, fight, win!
 
 

Nfinity backpack review

I julklapp så fick jag en Nfinity backpack! Jag skulle säga att det är den perfekta cheer väskan till träningar, uppvisningar, tävlingar men även andra resor!
Varför jag tycker den är så bra är bland annat för;
+ Snygg och man kan göra den mer personlig med t.ex. rhinestones, jag har än så länge bara satt rhinestones på loggan på framsidan. Jag skulle även vilja ha Twisters loggan på väskan men jag får se om det går!
+ Rymmer väldigt mycket saker
+ Flera fack så det blir lätta att hitta
+ Skön passform, reglerbar
+ Dator fack om man behöver plugga t.ex.
+ Plats för nfinity skoväskan inuti
+ Hängare för bow's
 
Tips på hur man kan blinga sin väska! Såklart kan man ju ta en ryggsäck hemifrån och blinga den så att den blir snygg den med. Can't get enought glitter!

Det är såhär jag vill ha min väska, med Twisterstrycket nedtill. Det är sååå snyggt! Jag letar efter någon som kan göra det eller vet hur man gör det. Så om ni vet någon så kommentera gärna!

 
 

Långsamma kolhydrater

Långsamma kolhydrater innebär att det tar längre tid att förbränna dem än "vanliga" snabbare kolhydrater. Snabba kolhydrater är vanligtvis ljusa, t.ex. ljus pasta, vitt bröd (vetemjöl = vitt). Om du t.ex. äter snabbmakaroner innan träning som kanske ska koka i ca 3-5 minuter så förbränns energin snabbt och du får engergi relativt kort därefter. Men nackdelen är då att engergin inte håller så länge utan du blir istället trött efter ett tag och behöver fylla på med ny energi.
 
Därför är det viktigt är kika på hur länge t.ex. pasta och ris ska kokas. Att istället välja fullkornspasta och råris är ett mycket bättre alternativ, de har längre koktid än vanligt. Eftersom att dessa matvaror tar längre tid att tilllaga tar de även längre tid att förbränna, då kan din kropp använda lite energi i taget och du orkar hålla igång längre när du tränar. Så kom ihåg att ladda med bra mat innan träning för att få ut det bästa av passet! Detta är även bra att tänka på när man ska ladda upp inför tävlingar, att ladda med rätt sorts mat!
 

Happy birthday!

Stort grattis på födelsedagen till våran fantastiska tränare Nicole!!!

This is one of the best coaches ever, she motivates and pushes you to become your best!
 
 

19.00 Insläpp NSC

Ikväll smäller det!! 19.00 är det insläpp i Nacka Sport Centrum. Ikväll kommer vi få se alla fantastiska tävlingslag och dessutom Partner Stunt och Group Stunt som Twisters även kommer tävla i på DM! Det kommer bli en riktigt rolig kväll och det ska bli kul att se alla lag!! Hoppas ni kommer och kollar, inträde är gratis!


Countdown - DM Stockholm 2014

 Tagga till rejält nu och kämpa in i det sista! Snart är det DM! 
 

Middagstips - Vegetarisk lasagne

"En vegetarisk variant på lasagne där du byter ut köttet mot en fyllig tomatsås och varvar med en mumsig crème fraichesås med zucchini. Efter att smakerna får berikas i ugnen blir lasagnen suveränt god."
 
Källa: ica.se
 
 

DM genrep 12/3

Det känns som att dagarna går allt snabbare och man känner att DM är runt hörnet. Man ser hur alla lag ger allt dom har på träningarna. Det är många peppade, glada men nervösa aktiva som man ser i hallen, nu är tävlingssäsongen här, så vi får hoppas på bra prestaioner och rikitgt roliga stunder hos tjejerna.

Nu på onsdag den 12:e mars har Twisters alla lag som ska tävla DM genrep i Nacka Sporthall! Det är gratis att komma dit och heja på lagen, så bjud in föräldrar eller andra aktiva i föreningen! Välkomna!

Twisters tävlingslag förra året
Twisters har en sådan härlig anda och när lagen samlas känns det som att vi är oslagbara! GO TCE!
 

Om Johanna

För 3 år sedan pratade jag om min kompis om hur kul det skulle vara att gå på cheerleading. Vi visste knappt något mer om sporten än det vi sett på Bring It On filmerna, det verkade roligt så vi fick reda på Twisters och fick kolla på när ett lag tränade. Vi började då i junior träningsgrupp. Min kompis slutade tyvärr pga skada men jag fortsatte. Till en början var cheerleading mest en rolig fritidsaktivitet för mig men min passion växte snart allt mer!

Jag sökte till Junior B säsongen 11/12 och hade inga förhoppningar som helst eftersom att jag knappt kunde hjula bra. Jag hade ju inga som helst erfarenheter av gymnastik eller något liknande men jag gjorde ett försök... när jag fick veta att jag kom in belv jag såå lycklig. Jag kunde inte sluta le, jag läste mailet massor gånger där det stod att jag kommit in i laget.

 
Min första tävling var DM 2012, det var sjukt häftigt! Så mycket nya intryck som jag inte upplevt tidigare. Jag var verkligen jätte nöjd med min och lagets prestation. Det ledde till en tredje plats, min första medalj inom cheerleading!! I efterhand fick vi veta att vi fått poängavdrag och hoppat ner två medaljplatser, pga våra shorts som tydligen var för korta. Men ändå var jag sjukt glad, min första tävling och vi kom inom topp tre! Det var såklart jätte tråkigt att få reda på avdraget sen i efterhand, men vi var ändå stolta över att vi faktiskt var så bra. Därför bestämdes det att vi till nästa tävling skulle ha långa thingts för att inte riskera avdrag igen! Så vi taggade till RM!

 
På RM vann vi silver, alla var väldigt glada. Och jag kunde inte sluta gråta glädjetårar, för mig kändes det som ett guld. Allt kändes så bra! Denna tävling var verkligen sjukt kul!

 
Året efter skulle jag bli senior så jag gjorde video Tryout till Senior B, jag kom in i laget och blev återigen väldigt glad för det! Jag var taggad men det var ändå tråkigt att lämna vårt underbara lag! ❤

 
 
På DM 2013 gjorde vi några missar och placerade oss på en andra plats! Jag var nöjd men önskar ändå att det hade gått bättre! På RM kom vi trea och jag är såklart glad för det men jag är en riktig tävlingsmänniska som älskar att vinna och alltid göra mitt allra bästa, så såklart var det synd men de som är bäst tar guldet!

 
Sommaren 2013 var jag och flera från laget på Cheer Summer Camp vilket verkligen var sjukt kul! Man tränade konstant och cheerleading var det enda som kretsade i mitt huvud. Jag utvecklades en del och kom hem med massor roliga minnen och nya kompisar!

Nu är vi redan inne i säsong 13/14 och jag går kvar i Senior B och försöker varje dag bli bättre än vad jag var dagen innan! Jag älskar att träna och cheerleading har blivit en otroligt stor del av mitt liv. Från att det var en liten kul grej så har det blivit min passion. Jag älskar cheerleading och satsar väldigt hårt för att nå mina mål. Jag lär mig saker ganska långsamt men jag är alltid motiverad till att bli bättre. Jag försöker alltid ta de extra tillfällen som erbjuds att träna hos Twisters eftersom att jag tycker det är obeskrivligt kul med alla delar inom cheerleading. Jag är förövrigt väldigt stolt över att vara en del av Twisters.
 
Här ser ni en bild av hur min scorp sett ut under året! - "Success isn't given, it's earned"

Hoppas ni är nöjda med presentationen om mig och fått en bild av vem jag är!

Packlista DM

De flesta åker endast till DM över dagen, så här kommer en packlista till er:

o Stor väska att ha allt i, det är bra att samla allt på ett och samma ställe
o Dräkt + skor + bow + alt. vita strumpor, extra linne, tights
o Vatten flaska
o Mat
o Mycket mellanmål ex: juice, mackor, risifrutti, frukt, riskakor
o Pengar, id kort/ pass (till registreringen)
o Mjukisdress
o T-shirt att ha när man inte har dräkten
o Smink, om man vill fylla på under dagen
o Tofsar och hårspännen
o Hårspray/ gele
o Mobil/ kamera (+ laddare)
o Nagelsax/ nagelfil
o Nagellacks borttagning om man glömt att ta bort nagellacket
o Idrottstejp, linda, ispåse, plåster, stöd skydd t.ex. handledsskydd
 
 

Om Felicia

Jag har inte många årtal att skriva. Jag brukar säga att jag började som "gamling" men trots det så har jag varit med om en hel del på en väldigt kort tid. Jag glömmer faktiskt ofta bort att det inte alls var längesen som jag för första gången gick på min allra första cheerleading träning helt ovetande om att jag skulle total fastna för sporten.
 
Det började med att jag ville börja på gymnastik men var för "gammal" för det istället fick jag höra att man kunde gå på cheerleading istället. Först tyckte jag inte att det lät sådär jätte lockande, jag trodde ju att man hade pom poms och hejade på matcher...självklart hade jag helt fel och när jag sett ett par videos på youtube så var det bestämmt: Jag ville absolut börja på cheerleading
Allt startades i en Junior träningsgrupp och jag var lite missnöjd i början eftersom jag under sommaren tränat med Haninge cheer elite och ville genast gå i ett tävlingslag, idag känner jag att det var bra med träningsgrupp innan: För med armar som såg ut som koktspagetti och en rondat & handvolt som precis kommit till tack vare träning i ett klassrum så var det nog bra med lite träning innan.
Min första juluppvisning. Jag är toppen på vänstersida <--- 
 
Men när våren kom och allt söknade till A och B lagen började, då kände jag mig riktigt redo! Vi i junior laget kunde få söka till junior B. Men jag undrade hela tiden varför man inte kunde söka till junior A? Jag hade en önskan att också kunna volta som tjejerna i A lagen, lära mig svåra bygg och få hoppa avancerade hopp. Jag anmälde mig därför till A lags tryouten och när jag kom dit så var jag först av allt den enda från träningsgrupp och dit kom jag helt själv med inte mycket skills i bagaget.
Efter nästan en månad så var det dags att få veta resultatet och jag förväntade mig inte alls att komma in. Ni kan ju tänka er hur förvånad men väldigt glad jag blev när jag fick höra att jag kom in i Junior A! 
 Efter Koreografi lägret med Tiy och Mark från World cup
 
Allt var så annorlunda i Junior A, här var tempot i programmet som snabb spolat x3 gemfört med träningsgruppens program. Jag fick börja träna på flickisar och redan innan showcase klarade jag min flickis på hårt, och även om jag såg ut som en groda när jag gjorde min flickis så var det ett av mina bästa ögonblick. 
Under den första delen av säsongen hade jag lite problem med byggen. Det var definitivt svårare än vad jag förväntat mig. Det var ju lätt att föreställa sig i huvudet hur det skulle vara men det var en helt annan sak att faktiskt göra alla dessa baskets och extensions på riktigt. Jag hade inte alls byggt speciellt mycket under den korta tid jag gått på cheerleading men jag blev ändå topp i junior A.  (Idag är jag väldigt tacksam för vilket tålamod alla mina baser och bakpersoner hade med mig, så som jag rammlade och viftade med armar och ben i början!)
 
Men Vid våren och sommaren blev det betydligt lättare att bygga, mycket tack vare ett stuntläger som var under ett lov
 
Det var mycket stress och press innan DM och jag var fortfarande osäker på flickisen, att jag en gång hamnade riktigt ordentligt på nacken i flickisen. Egentligen ska man ställa sig upp och försöka igen. Men jag var livrädd och där började min "mental block" Den kunde inte kommit mer opassande...
När jag fick beskedet att jag blivit ersättare så tog jag det väldigt hårt, det var ju bara en enda liten flickis som stoppade mig ifrån att få stå på tävlingsmattan och jag visste att jag hade flickisen i mig men kunde bara inte göra den! Det var väldigt frustrerande och att behöva sitta och titta på när laget tränade på programmet var också något väldigt jobbigt när jag så gärna ville tävla med laget! Men det var helt enkelt något som gjorde mig starkare mentalt och jag accepterade att jag var ersättare till slut och supportade laget på DM där vi vann guld & och ett steg närmare RM!
 RM kom men ingen flickis och jag blev än en gång ersättare, men den här gången var jag förberedd och jag hade sällskap av min kompis Lisa som hade blivit skadad så det var skönt att vara tillsammans med sin kompis på bänken.
Men med turen från DM så lyckades vi även ta guld på RM! 
  Det var äntligen dags för våran Liverpool resa! Nu skulle vi som varit ersättare också få vara med på tävlingsgolvet och tävla. England resan var verkligen grymmt kul, att få åka utomlands och bo på hotell med hela sitt lag var verkligen något som gjorde att man blev ännu bättre vänner. 
 Det var en helt annan känsla när vi kom in i själva arenan där tävlingen hölls. Det var mörkt och strålkastare överallt och längst ner kunde man se Jamfest mattan och om några timmar skulle vi stå där och visa vårt program. 
Bakom scenen så värmde vi upp och körde igenom programmet, sen stod vi och väntade på att det var våran tur att gå upp på mattan. Jag minns faktiskt inte så mycket just vid det ögonblicket. Utan vi gick ut på mattan och gjorde vårt program, med hejande från föräldrar, tränare och Miniorer (seniorerna var bakom scenen)  

Vi kom 4.a av 7 lag vilket var rätt bra, även om det hade varit kul med åtminstonde en tredje plats. 
 Säsongen var över och nu skulle jag lämna junior laget och bli senior, något jag inte var jätte glad över i början. Jag ville ju gå ett år till i junior A. Sen hade jag även bestämmt att tacka nej till min plats i Senior A och gå till Senior B istället för att fokusera på min gymnastik eftersom flickisen fortfarande var osäker och det skulle inte vara kul att riskera bli ersättare än en gång. Senior B blev ett bra val! Flickisen kom tillbaka utan en massa press och jag såg till att stretcha oftare och blev allt mer flexibel. 
Nu börjar DM 2014 närma sig och jag kommer äntligen få stå på tävlingsgolvet med mitt lag! 
Är man beslutsam och motiverad kan man klara en hel del, för 3 år sen tyckte jag att klara en handvolt var riktigt häftigt och idag tränar jag på flickis & salto. Jag vill veta hur långt jag kan gå i cheerleading och tänker fortsätta ta reda på det! 
 
 
Presentationen blev ganska lång, men nu vet ni lite om min än så länge korta cheer karriär =) 

Att ladda inför tävling

Att tävla är väldigt påfrestande och det krävs mycket förberedelse inför stora event! Då är planeringen åter igen väldigt viktig. Vi tänkte tipsa er om lite saker som kan vara bra att göra inför cheer tävlingar (även andra tävlingar för den delen). Ni kanske har hört det mesta förut men det skadar aldrig med lite repetition!

Ladda med rätt näring inför träning och tävling. Detta har ni säkert hört förut men för att prestera sitt max måste kroppen såklart ha proppat med energi och näring, bästa sätt är då att fördela måltiderna spritt över dagen en hel vecka innan. Med detta menar jag att ni ska äta frukost, lunch och middag vid bra tider och inte skjuta på dom allt för mycket och däremellan se till att äta mellanmål så att kroppen kommer ha laddat med tillräckligt energi för att orka med en hel tävlingsdag.
En annan fördel är att kroppen då kan ta upp energi och använda näringsämnena på bästa sätt när man äter vid fasta tider och mellanmål. Många vitaminer använder kroppen vid träning och det kan leda till att du får brist på dessa (vitamin B, C & E, selen, järn, zink och megnesium). Många kompletterar dessa med kosttillskott men det är lika bra att äta mat som innehåller dessa ämnen (kommer i senare inlägg).
Förutom rätt kost så är det balansen mellan mat, träning och vila som bidrar till ett bra resultat.
 
 
Ta det lugnt veckan innan. Jag skulle säga att det är bra att ta det lugnt hela veckan innan, inte mer aktiviteter än nödvändigt, inte bråka eller vara osams det kan låta konstigt men det kan bli ett störningsmoment för kroppen och sömnen, försöka bli färdig med uppgifter i skolan som kanske ska lämnas in helgen efter tävling så att man inte behöver oroa sig för skolan, gå och lägga sig tidigt så kroppen får bra sömn hela veckan, skriva packlista, ha packningen färdig så mycket det går, fixa med matsäck dagen innan, ordna med resa dit och hem.
 
 
Bra rutiner dagen innan. Dagen innan tävling kan kännas både nervös och rolig. Är man nervös kan det vara bra att tänka att man kan det man ska göra på mattan och att du har hela ditt lag med dig som kommer peppa dig inför denna lagprestation, du är där för att ha roligt och rocka mattan! 
Vad gäller mat vägen så undvik alltför fet och fiberrik kost, eftersom att fett fördröjer matsmältningen och fibrer ibland oroar magen. Bygg istället upp mycket vatten. Tycker du det är svårt att äta tidigt som man ofta gör på tävlingsdagen så få i dig ett stabilt kvällsmål efter en stor middag med mycket kolhydrater.

Om mindre än en vecka är det start för DM Stockholm så tagga järnet nu!!
 

Vilka är vi?

Vi är 4 tjejer från föreningen Twisters Cheer Elite i Nacka, två aktiva och två som tidigare varit aktiva samt har varit/ är tränare. Vi vill driva den här bloggen för att dela med oss av allt vad cheerleading innebär och andra inspirerande, roliga och spännande inlägg!
 
HÄR hittar ni Celine's presentation om sig själv och HÄR hittar ni Karin's. Johanna's och Felicia's kommer snart upp här på bloggen - så håll utkik!
 
 
Celine, Karin, Johanna & Felicia

Fantasic four!

Nu drar vi igång bloggen igen! Denna gång med två nya medlemmar - så håll utik efter massor med spännande inlägg!
 
Vi är riktigt taggade inför den denna säsong, många tävlingar sätter äntligen igång och alla cheerleaders får visa allt de kämpar för i flera månader. Och genom den här bloggen hoppas vi kunnna sprida motivation till er läsare men även recpet, tips, review's, videos, utmaningar och mycket mer! Vi vill höja cheer Sverige till en högre nivå för att tillsammans utvecklas och bli bättre!
Hoppas ni gillar bloggen och att ni fortsätter läsa!

RSS 2.0