CheerHab

Ni har väl inte missat att ATV har startat en ny serie där coacherna Eddie och Orby som tränar Smoed, åker till Iowa för att hjälpa ett lag! Eddie och Orby är ju typ världens hårdaste coacher ever men samtidigt blir ju deras atleter otroligt bra.



Bilder HCE tyckartävling

Hej! Bloggen har varit tom i några dagar, men jag har helt enkelt inte hunnit med! Om ni har några önskemål på inlägg så kommentera gärna!

Och för er som inte har sett det, så finns bilder från Haninge Cheer Elite's tyckartävling som var i april, nu publicerade på deras hemsida, klicka HÄR.


Smoothie recept

Ett av mina favorit mellanmål att äta efter skolan eller innan/ efter träningen är smoothie! Så enkelt, gott och snabbt! Så jag tänkte dela med mig av några smoothie recpet om ni kanske är fast i samma. Jag t.ex. brukar alltid ta jordgubbar, bjärnbär, mango och blåbär! Supergott!! Hoppas ni hittar något recept så ni kan variera er! Jag har testat några av dessa recept och min favorit är nog jordgubb- apelsinsmoothien! Väldigt fräsh och god!!
 
När jag gjorde detta recpet använde jag yoghurt istället för avokado! Men nästa gång ska jag nog testa med avokado. Om ni testat, kommentera gärna hur det smakade!
 
 
 
 
 
 
Denna har jag inte testat! Kommentera gärna om ni testat denna kombo!

Bananpannkakor

Bananpannkakor:

1 portion
1 stor banan
1 ägg
1/2 dl havregryn (alt. fiberhavregryn)
1/2 - 1 dl Lite mjölk (tills smeten har en bra konsistent)
Lite smör att steka i

Tips!
Du kan även smaksätta pannkakorna med t.ex. lite vaniljsocker, honung eller kokos. Tillsätt lite bakpulver om du vill ha dem lite luftiga och tjockare. Om du vill ha dem sötare kan du ta 1 msk stevia strö.

Såhär gör du:
1. Mosa bananerna i en skål eller bunke.
2. Knäck äggen över bananerna och blanda till en smet. Tillsätt salt (och alt. smaksättning). Tillsätt de resterande ingredienserna och blanda väl, med hjälp av stavmixer så blandas allt väldigt bra.
3. Stek i het panna i smör eller olja.

Servera bananpannkakorna med färska bär eller tinade frysta bär, skivad banan och en klick keso för extra protein.


Airpositions - Needle/ spike

Hur kommer man egentligen vidare i utveckling från sin scorpion till needle? Det kanske inte ser ut att vara en sån lång bit kvar, men för mig var det den sista biten som tog längst tid innan benen blev mer raka. Så därför är viktigt att inte ge upp bara för att man inte ser resultat så snabbt. Här under ser ni en bild på hur man drar en needle, vid bild 8 ser vi faktiskt en scorp som sen rätas ut till en needle.
 
 
Med dom här bilderna vill jag illustrera att en needle kräver att man drar sitt ben mer mot sig samtidigt pressar uppåt. För en över needle (overextended needle) gäller det att trycka höften nedåt och fördela vikten jämnt för att kunna balansera. Medan i en scorp så drar man mer uppåt och här krävs även en hel del vighet i axlarna.
Bra stretcher tycker jag är brygga, inte bara den vanliga utan olika varianter som på bilderna här under! Att stretcha ryggen genom att göra brygga är dessutom väldigt bra just eftersom att ryggen stretchas mer jämnt och risken för en sne och ond rygg minskar.
 
Ett annat tips är att försöka stretcha extra när du väl har träning och är tillräckligt uppvärm, jag har fått resultat utan att stretcha oftare, istället genom att stretcha mer ordentligt och kanske stanna kvar en kvart extra och stretcha lite i omklädningsrummet t.ex. För övrigt så rekommenderar jag att man stretchar sin scorp/ needle genom att försöka dra den, vilket också stretchar och bygger balans och styrka!
 
 
Results are dreams coming through hard work

Glitter transfer sheets

Tänkte tipsa om så kallade glitter transfer sheets! Det är ett slags glitterpapper med lim på baksidan som kan strykas fast på tyg! De finns i massa olika färger och går att klippa ut till den form man vill ha. Jag beställe mina glitter sheets på ebay men om ni kollar i hobbyaffärer hittar ni dom säkert där också!

Här ser ni några exempel på vad man kan göra utav glitter sheets. Glittret sitter väldigt hårt när det väl har fastnat, så när man har strukigt det tillräckligt länge går det inte att få bort. Om man använder det på kläder ska glittret hålla men man bör vara försiktig men temperauren på tvättmaskinen. 


Cheeradvice4you

Tänkte tipsa om en youtube kanal som jag prenumenerar på som jag tycker är väldigt bra! Det är en tjej från USA som heter Meaghan som lägger upp vidos om främst cheerleading, olika tips, erfarnheter, hur hon balanaserar både all star cheer och high school cheer med skolan och det sociala livet osv! Men även andra video's som kan vara underhållande! 
 
Klicka på bilden för att komma till hennes kanal!
 
Här kommer några av hennes video's som smakprov, hoppas ni gillar henne lika mycket som jag!
 
 
 

Airpositions - the right heel stretch

Väldigt många har svårt att dra sin heel stretch framför kroppen, där den egentligen ska vara. Många gör missen att vrida höften och dra benet åt sidan. I filmen nedan får ni några stretching tips och tränaren förklarar simpelt skillnaden på rätt och fel.
Ett tips kan vara att jämnföra med en bild på din heel stretch och se hur du vinklar höften/ benet till skillnad på hur dom gör i filmen. En stretch jag kan rekomendera är att sitta i spagat, lägga magen mot det främre benet och vinkla överkroppen väldigt lite åt sidan (ungefär som på bilden här under, fast mer framåtlutning). Ett annat bra sätt är att ligga på rygg på marken och öva att dra sin heel stretch på båda benen. Då behöver man inte fokusera på balansen utan kan jobba med sin vighet. Lycka till!!
 
 
 

Motivation

If it is important to you, you will find a way. If not, you will find an excuse.
 

Nöt och crunchbars

Här kommer ett recpet på crunchbars med mycket nötter i. Man kan enkelt ha med några bars i väskan och äta när hungern kikar fram, tänk på att det finns nötallergiker så ät inte dessa i träningshallen!
 
Receptet är väldigt enkelt och det tar bara några minuter att blanda ihop allt innan man lägger in det i ugnen. 
 
Ca 11 stycken
½ dl havregryn
½ dl kokosflingor
1 ½ dl valfri sort av nötter (jag hade ½ dl hasselnötter & 1 dl cashewnötter)
1 äggvita
2 msk honung 
1 tsk olja
½ tsk salt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till en kletig deg. (nötterna ska hackas/malas) Forma sedan i den form du vill ha dem i (runda är enklast) lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt plåten vara i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Håll koll så att de inte bränns!
Låt sen svalna och förvara dem torrt i en burk.  
 

Den perfekta efterrätten - Gino

En av mina favorit efterätter är Gino! Den är väldigt fräsh och söt av frukterna/ bären. Jag brukar ibland kombinera med olika frukter och bär och testa nya varianter. Te.x. med hallon, blåbär eller apelsin.
 
Såhär gör du:
1) Sätt ugnen på 200°C
2) Skiva alla frukter och lägg i en ugnsfast form (orginal receptet: banan, jordgubb & kiwi)
3) Riv vit choklad och fördela över frukterna
4) Grädda i ugnen 15-20 min eller tills chokladen smält och fått lite färg
5) Servera med glass, grädde eller som den är!
 
Tips!
o Strö lite kokos över bären innan du lägger in dem i ugnen tillsammans med den vita chokladen eller utan
o Använd mjölkchoklad eller mörkchoklad
o Strö över mandelspån
o Strö över nötter
 
 

The Twinkles: Chasing Perfection (Full documentary)

Om ni inte redan sätt dokumentären om World Cup Twinkles, borde ni verkligen se den. Där får man se hur sjukt hårt de jobbar och hur mycket de pressar sig själva men även hur hårda tränarna är. Den är en timma lång men den är verkligen värd att se!
 

14 tips att äta efter träning

Källa: http://www.buzzfeed.com/moerder/the-14-best-things-to-eat-after-a-workout

1) Ägg (mycket proteiner)
2) Quinoa (innehåller massa vitaminer)
3) Apelsin juice (pressade frukter)
4) Banan (ger snabbt energi)
5) Lax (massa omega 3 och nyttiga fetter & proteiner)
6) Blåbär (massa antioxidanter, bra för återhämtningen)
7) Hummus (vegetarisk, protein- och enegirikt)
8) Torkad frukt/ nötter (ger en snabb protein och kolhydrats kick)
9) Annanas, kiwi (exotiska frukter, vitaminer bra för immunförsvar och återhämtning)
10) Tonfisk, kyckling mm (massa bra proteiner)
11) Pasta, potatis, ris (kolhydrater)
12) Mjölk (vitaminer & bra för skelettet)
13) Viktigast, se tll att få i dig något efter träning iaf!
14) VATTEN
+ mycket vila!
 

Inspiration - citat

Här kommer några av mina favorit citat! Hoppas ni kan få lite inspiration av dem och jobba vidare mot era mål!

 

Frukt- och grönsaks juice

Om du har en mixer kan du enkelt göra egna frukt- eller grönsaksjuicer hemma. Stavmixer kan också fungera om det bara är en portion juice du ska göra. För att få en bra juice konsistens är det bra att blanda saftiga frukter som apelsin, kiwi, grape, vindruvor med t.ex. äpplen, päron, morot mm (även bär funkar bra!). Man kan även späda frukterna/ grönsakerna med lite vätska för att inte få en för tjock konsistens, t.ex. färdig juice eller vatten och mixa.
 
 
Här kommer några recept på hemmagjorda juicer som är perfekta för frukost, en liten energiboost eller bara som en god uppfriskande dryck!
 
Tillagning: Skala/ skär frukterna. Mixa allt tills det blir en väl blandad juice. Lägg alternativt i några isbitar och servera direkt!
 
Ingredienser
Mango
Passionsfrukter
Ananasjuice
Pressad lime
Isbitar
 
Ingredienser
Morot
Apelsin
Gurka
 
Ingredienser
Melon
Grapefrukt
Jordgubbar
 
Ingredienser - FAVORIT! Så enkel och supergod!!
Apelsiner
Jordgubbar eller hallon
 
Ingredienser
Äpple
Lite äpple juice
Kiwi
Apelsin

Veckans utmaning - 90 grader mot vägg

Denna vecka utmanar vi er att sitta i 90° mot vägg, så länge ni orkar minst 2 dagar denna vecka! Utmana dig och dina kompisar! Let's go!


Vad tycker ni?

Vårt mål med den här bloggen är att vi vill kunnna sprida motivation till er läsare men även recpet, tips, review's, videos, utmaningar och mycket mer! Vi vill höja cheer Sverige till en högre nivå för att tillsammans utvecklas och bli bättre!
Men nu tänkte vi fråga er läsare vad ni tycker är intressant att läsa om. Vi är jätte taggade på denna nystart av bloggen och vill gärna ha lite tips av er så att det blir en intressant läsning. Så kommentera gärna vad ni tycker borde finnas på bloggen eller vad vi kan förbättra!

 
 

Istället för godis

När sötsuget sätter igång och blodsockret är lågt efter en lång dag är inte godis det rätta energin, visst får man energi snabbt men då är det bättre att få i sig något nyttigare och sedan äta en stadig måltid. Kanske söker du tips på vad man kan äta en hemmaskväll till filmen, här kommer några tips som kan göra det lättare!

 
- Fruksallad
- Mixa kesella med frysta bär (t.ex. hallon) och så har du en god och nyttig glass!
- Mörk choklad, i lagom mängd
- Nötter och fröer
- Ost, kanske en god ostbricka
- Frukt
- Rotfrukter, skär exempelvis morötter och ät som stavar, ha kanske dipp till
 
Om man istället vill bli av med sötsuget helt kan man testa att:
- Äta "riktig" mat, eftersom att sockersuget kan bero på att du är hungrig
- Vatten, eller någon dryck. Vissa säger att det minskar sötsuget
- Borsta tänderna
- Tuggummi
 

Airpositions - How to pull a scale

För att kunna dra en scale krävs mycket vighet, viktigt att tänka på är att ha både ståbenet rakt och benet du håller upp. Tänk på hur du placerar din högra arm så att den är i nivå med den andra armen/ benet. Kroppspositionen ska se ut som ett V.
 
 Här är en bild på hur man drar en scale!
 
Om du tycker att det är svårt att låsa båda knäna kan ett tips vara att placera den vänstra handen längre ner, det viktigaste är inte att hålla benet högt, utan det är att båda knäna är låsta. Fortsätt stretcha och jobba mot dina mål. På bilden nedan ser ni en riktigt fin scale!! - Keep on stretching!!
 
 

Excelcheer

Jag tänkte tipsa om en riktigt bra sida som säljer cheerleadingtillbehör! Här köptes både min Nfinity backpack och mina skor! Det är en pålitlig sida som många europeiska cheerleaders använder sig av eftersom att det blir väldigt dyrt + lång leveras från USA.
Denna sida har väldigt bra service och beställningen brukar komma 2-5 dagar efter vilket är sjukt snabbt med tankte på att det skickas från England! Så kika in på sidan om ni är sugna på lite nya cheer saker!
 
http://www.excelcheer.co.uk

Handstående Flashmob

Hejsan hoppsan!
Häng med oss och var med i Handstående Flashmob nu på lördag 12:00 i Stockholms centralstation på samma våning som den stora ringen. Då en visselpipa låter är det dags för alla att gå upp på händer, med eller utan vägg får du välja själv. Kom som du är i vanliga kläder och bjud in alla du känner - ju fler desto bättre! Nu visar vi stockholm hur bra vi är på handstående :) Be there or be squared!
 
 
 för att komma till evenemanget på Facebook, klicka HÄR!!
Vi ses där!
 
 

Korta träningsperioder

Många känner säkert att dom inte har tid att träna. Ett tips är då att se till att dela upp träningen i perider som kan genomföras olika tider spritt över dagen. Om man har ett fullt schema och inte alltid har tid för ett 30-60 min träningspass när du skulle vilja så rekommenderar vi er att testa detta. Nu tänker vissa säkert att detta kanske inte gör så stor skillnad och att man måste bli helt anfådd och svettig för att träningen ska ge resultat. Men faktiskt så kan detta hjälpa till att bidra till en bättre hälsa om man kompletterar dessa med träningen!
Kolla på bilden nedan för inspiration för vardagsträning! Kanske gör du redan några av dessa eller kanske kan du fylla på med några nya!
 

So you tell me cheerleading is not a sport?

Prove them wrong,



Twisters smoothie mixer

För ett tag sen köpte jag en liten smidig smoothie mixer som jag tänkte berätta lite om! För det första så har den namnet - Twister smoothie mixer. Jag köpte den på MediaMarkt för 299kr. Den är verkligen supersmidig, man får med två stora plast bägare. Denna mixer går utmärkt att göra smaskiga smoothies, juicer, fruktdrycker och mycket mer! Man fyller bägaren goda och nyttiga ingredienser. Sätter så locket, vänder bägaren och sätter den på själva motorn. På några sekunder är det klart och man byter ut locket mot ett dricklock och det är bara att gå mot träningen med en smaskig smoothie i handen!


RSS 2.0