Om Celine

Jag började på cheerleading hösten 2006 i Twisters Jr B. Jag tror att vi var runt 10 st då men när DM äntligen kom i mars var vi helt plötsligt bara sju glada spinkisar som skulle ut och tävla i Botkyrkahallen. Dräkterna skavde överallt men ändå så kände jag mig finare än någonsin. Vi satte hela programmet och tappade jättemånga hårspännen och kom trea, vilket var sist. Det var fint ändå för vi kunde skylla på hårspännena och glädjas åt medaljen runt halsen. Det var nog tur att vi aldrig kvalade till RM för vi hade lite träning att ta igen. Vi tränade två timmar i veckan men jag tyckte ändå att cheerleading var mitt liv. Jag brukade träffa en kompis och träna hjulningar och ljushopp i hennes trapphus på kvällarna och stretchade spagat hela tiden för det hade jag hört att man skulle göra. Kan inte säga annat än att jag var en riktigt glad amatör!
 
 
Året efter det blev vi några fler i laget och fick koreografi av Tiy och Mark från World Cup. Visste inte vilka de var men hade hört att deras lag hade vunnit något och det lät ju coolt. Nu gråter jag lite inombords när jag tänker på det, det var ju så häftigt men vi hade ingen aning. Jag bestämde mig också för att tävla individuellt bland annat för att man då fick träna extra 8-9 innan träningen 9-12 på söndagar. Herregud... Jag blev även hjälptränare för Senior B och tränade med mina bara 14 år tjejer som var upp till dubbelt så gamla som mig. Jag hade också fått upp ögonen för löpning med hjälp av Nike+ som man kopplade in till iPoden. Redan där var jag hooked på deras produkter och ett intresse för själva träningen börjar SAKTA men säkert skapas.  
Individuellt kom jag fyra av fyra men har fått veta nu på efterhand att jag kanske egentligen kom trea. Spelar ingen större roll nu men jag vet att medaljen hade värmt mitt lilla cheerhjärta enormt då. Både vi och Sr B tog silver på DM så det bar av till RM i Borås i buss tillsammans med resten av Twisters. Det kan ha varit en av dom roligaste resorna någonsin. Inte visste jag då att man sedan skulle få komma tillbaka till Borås var och varannan helg. 
 
Jr B kom på sjätte plats, Sr B fjärde plats och Sr A tog brons. 
 
När vi kom hem var det helt plötsligt tryout. Flera skulle sluta i mitt lag och jag drömde i hemlighet om att komma in i Sr A. Tillslut bestämde jag mig för att söka och beslutet innebar både rädsla och glädje, seniorerna var ju stora och tränade så hårt. 
 
Jag saknade några poäng och flickis och fick gå kvar i Jr B. Kände dock aldrig att dörren var helt stängd så jag såg tydligt mitt mål för sommaren: FLICKIS. Med orden "man behöver göra en volt 2000 gånger för att klara den" ekandes i huvudet satte jag igång. Pappa fick lära sig passa, smet in på grannens studsmatta på landet, var på sommarträningar - alla möjligheter togs och tillslut... gjorde jag den nästan själv på ICA-lägret och det räckte. Jag kom in.
 
Vi hade VÄRLDENS längsta pyramid och jag älskade allt med vårt program. Jag hade fötterna tejpade hela året och gjorde av med cirka fyra rullar tejp i veckan, men vad gjorde det, det var ju så kul. 
Jag minns inte mycket annat än träning det här året. Att växla upp från Jr B till Sr A var nog det bästa och mest tidskrävande beslutet jag tagit inom cheer. 
 
Med SM-brons i bagaget startade en ny säsong med ett nytt generationsskiftat Sr A med ett tydligt mål - USA. Vi tränade fram ett helt nytt lag och kom tillslut mot alla odds fram till Worlds för att tävla. 
Jag var nog ungefär så här lost hela resan då jag hade lyckats dra på mig både halsfluss och öroninflammation. Trots allt som gick fel var det en fin resa och vi klarade det vi skulle uppnå.
 
2010/2011 var ett år fyllt av fina minnen: Big Spender i dansen, Beach cup i Tyskland, vi var tillbaka på rätt nivå för vår klass och såklart SM-bronset. Vi var ett tight lag och jag hade det otroligt roligt varje träning, det minns jag. Säsongen var också präglad av skada för min del. Det tog lång tid för mig att komma på vad jag faktiskt skulle skriva om det här året och nu förstår jag varför, jag har förträngt det som var jobbigt. Jag avslutade säsongen innan med övertränade knän och stukade fötter. Jag var trasig och skulle vila mig bra under sommaren. Hösten blev en intensiv rehabträning och det var bland det jobbigaste jag har behövt gå igenom inom cheerleadingen - att sitta brevid. Det var första gången jag på riktigt fick känna på hur det var att verkligen vilja men inte få. 
 
Ett år präglat av skada följdes av ett år fyllt av utveckling och motivation för min del. Säsongen 2011/2012 var kanske den tyngsta men också bästa jag varit med om. Volter släppte, DM-silver, Caitlin från WCSS hälsade på, träningsglädjen var på topp och jag kan helt ärligt säga att jag la all möjlig kraft och energi som gick det här året. Det är jag stolt över. 
 
Stretchade jättejättemycket för att vinna Twisters bästa bow, på vad som för mig är "fel ben". Just to prove a point...
 
Våren 2012 avslutades med en riktig nystart. Vi skulle alla göra tryout inför nästa år och en ny stark vision las fram. Säsongen 2012/2013 började redan i juni med ett starkt lag som skulle tävla i fortsättningsklassen. Vi var få kvar från året innan och en massa ny motivation kom in. Jag var var nästan obehagligt taggad. Efter min student började hårdträningen. Hemträningsschemat följdes slaviskt och all annan träning välkomnades med öppna armar. Borås Summer Camp bokades och vi skulle även ha ett intensivläger i gymnastik de två första uppstartsveckorna i augusti. 
 
Vindsurfing med Astrid. Vi tränade tillsammans så fort tillfälle gavs.
 
När man tränar mycket måste man också se till att lyssna på sin kropp. Under hela sommaren kände jag att jag trippade fram på tå och var rädd att bli sjuk. Min kropp och mitt immunförsvar var svagt och det krävdes inte mycket för att gå över gränsen. Efter en hel sommars tåtrippande smällde det till i Borås augusti 2012. För lite sömn under lägret och mycket träning under veckan innan följt av helglägret fick golvet att falla igenom. Jag blev sjuk. Det låter inte så dramatiskt men jag hade anat att det skulle komma och visste att det inte skulle försvinna snabbt. Jag kände det i hela kroppen. 
 
Det kändes som den värsta förkylningen jag någonsin haft hade spritt sig i hela min kropp, ända in i benmärgen. Kroppen var tung och orkeslös. Jag hade tidigare haft en tendens att träna när jag varit sjuk men försökte att låta bli den här gången. Det här året skulle ju bli rätt. När vilan inte följdes av förbättring var vårdcentralen mitt nästa steg. Jag fick beskedet TWAR och mycoplasma - jackpott! Två vidriga saker som jag inte tänker lägga mer tid på att förklara här förutom att de påverkar lungorna och gör en riktigt riktigt sjuk. Började knapra medicin men blev inte bättre. 
 
Veckor av sjukdom blev månader och de ambitioner jag hade med träningen gick i kras medan säsongen fortsatte med mig sittandes bredvid mattan. Jag la all min energi på att bli frisk. Jag la om kost, sov hela tiden, åt vitamintillskott, andades frisk luft och letade upp all information jag kunde behöva. Min enorma träningsmotivation jag tidigare haft kom nu till uttryck här. Men i november hade jag fått nog. 
 
Ingen läkare eller medicin hade hittills hjälpt mig så jag letade mig till en specialist i Kopparberg. Jag hade i princip gett upp hoppet om att bli bättre på väldigt länge, klivit av från min captainroll som jag haft sedan 2010 och börjat fundera på en vår utan cheerleading. Jag hade nått min gräns för vad jag orkade. 
 
I Kopparberg fick jag en nässpray och började helt plötsligt bli bättre. Löjligt hur länge man kan gå runt med något och så är lösningen så simpel. Beslut var dock tagna och jag skulle sluta i laget och lämna tränarrollen efter jul. Jag hade missat så mycket och visste inte när jag skulle vara på topp igen. Jag trodde aldrig att jag, lojal som jag är, skulle kunna ta ett sånt beslut men efter den här hösten kändes det inte annat än rätt mot mig själv och laget. 
 
 
Det leder oss fram till idag. Efter en första och sista gång på mattan med laget på juluppvisningen lämnade jag cheerleadingen. Mitt fokus under våren skulle vara att bygga upp mig själv igen utan skador och starkare än innan. Pausen var inte lång innan jag gick in som tränare för Junior A och anmälde mig till alla lovläger och extraaktiviter som Twisters erbjuder. Jag håller mig fortfarande till min plan, men cheerleadingen kommer nog alltid att ha en plats bredvid mig. Visst gjorde det ont på DM att titta på mitt gamla lag och inte stå där med dem men jag ångrar inte mitt beslut. Jag är anmäld till tryout nästa år och planerar att komma tillbaka starkare än någonsin. Jag är inte helt frisk än och måste hela tiden hålla tillbaka mig själv i min träning men jag jobbar framåt och det blir bättre. Motivationen jag själv inte får utlopp för ger jag till er, här på bloggen. Ta väl hand om den åt mig!
 
 
Bjuder på en bild på mig när jag är mår som bäst, svettig på gymmet. 
 
/Celine
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Det är verkligen inspererande att du varit så stark på sista tiden med din sjukdom. Jag blir jättemotiverad av att läsa din historia och bloggen inspirerar mig mycket med så nu känner jag det är dags för ett träningspass.

Svar: tack vad snällt att du skriver så och vad roligt att du blir motiverad! kör hårt!
trueathletes.blogg.se

2013-03-28 @ 17:53:00
Postat av: Anonym

Jätteroligt att läsa, en riktigt bra förebild :)

2013-03-29 @ 12:46:45
Postat av: Katja

Fint skrivet kära du! Känner igen mig så väl.

2013-03-31 @ 09:37:52
Postat av: Margareta Petersson

Så trevligt att få läsa din intressanta berättelse! Jag har ju bara följt dig via Claes, men har nu fått en helt annan känsla för vad det handlar om. Detta verkar var betydligt mer än den cheerleading jag såg på Wayzata High School i mitten på 1950-talet i samband med matcherna. Tack Celine! Lycka till i fortsättningen!
Margareta

2013-03-31 @ 16:32:40
URL: http://rolandhortlund.blogg.se
Postat av: Annelee

Kram till dig <3

2013-04-03 @ 15:19:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0