Frukosttips

Frukost är något som ofta hamnar i kläm mellan snoozeknappen och stressen iväg till skola eller jobb. Det är otroligt viktigt att få i sig något på morgonen för att klara av resten av dagen, särskilt med träning på kvällen. Det räcker inte heller alltid med en skiva ljust bröd för att man ska klara sig fram till nästa mål, vi behöver få i oss mer! Utan mat i magen byggs inga muskler och utan mat i magen behöver vi fylla på med snabb energi (t ex godis) för att orka. Vi vill därför bidra med lite frukostinspiration. 
 
Leilas filmjölkslimpa
Supergott bröd som verkligen mättar. Brukar variera lite när det gäller nötter och frön i det här brödet, man kan i princip slänga ner vad som helst som man tycker är gott och passar. Det gör sig lika bra efter att ha varit i frysen som nybakat!
 
  • 4 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl torkade aprikoser eller fikon
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor
  • Havregryn att strö över innan gräddning 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Och om man inte hunnit baka är ju gröt alltid en räddare i nöden. Toppa med frukt, nötter, kesella, keso... ja, you name it!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0