10 tips på träning i vardagen

Att leva aktivt handlar inte bara om att svettas på gymmet eller på träningen några gånger i veckan. Vi mår bra av att motionera varje dag, även om det inte alltid blir så mycket. Nedan listar vi några exempel på hur man får in träning i vardagen. 
 
1. Stå på ett ben när du borstar tänderna. Superbra att göra ofta då det tränar upp styrkan i foten och stabiliserar. 
2. Ta trapporna istället för hissen/rulltrapporna. Alla mår bra av lite mjölksyra i benen och rumpan då och då. Spänn till lite extra så känns det ännu mer!
3. Gör tåhävningar när du väntar på bussen/t-banan. Kanske ser lite dumt ut bland folk men vad spelar det för roll sen när du har killer jumps efter all vadträning. 
4. Spänn hostmusklerna. Sätt händerna långt ner på magen och hosta, dom musklerna som spänns då är dom du ska träna här. Du kan spänna dom när som helst (och var som helst för det syns inte att du gör det haha). Om man hittar den spänningen bra sen i olika positioner kommer det att vara lättare att hitta den i volter och alla andra moment sen. Jag brukar hålla i cirka 10s och sen släppa i 5s och så fortsätter jag så ungefär 10 gånger. 
5. Gå av bussen/t-banan en hållplats för tidigt och gå resten av vägen. Frisk luft har heller aldrig skadat någon. Har du tung packning? Perfekt, då kan du tänka extra på hållning och bålspänning på vägen! Det är ju precis som i bygg, ska man lyfta så ska man lyfta rätt!
6. Vicka på fötterna upp och ner när du sitter ner (skolan, jobbet, lunchen osv.). Bygger även det upp styrkan i fötterna. Skönt att undvika så många stukningar som möjligt!
7. Stretcha framför TV:n eller när du pluggar/läser. Hur skönt är det inte att sitta och läsa eller kolla på TV i straddle? Höftböjaren, baksida lår och rumpan är också riktigt bra TV-stretchövningar som går att stretcha lätt utan uppvärmning. 
8. Ta cykeln istället för bussen. På somrarna brukar jag nästan alltid lägga undan busskortet och hoppa på cykeln när jag ska någonstans. Känslan att få cykla hem efter en svettig träning kan inte beskrivas med ett annat ord än FRIHET!
9. Tänk på hållningen. Går att göra HELA TIDEN! Bak med axlarna (inte upp), upp med bröstkorgen, sträck på er och tänk på att inte svanka så mycket. 
10. Krama en stressboll. Träna upp handledsstyrkan med hjälp av en stressboll. Perfekt att sitta och hålla på med när man har händerna lediga. För er som får ont i handlederna när ni voltar är det här extra bra!
 
 
Har ni fler träningstips?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0