Om skador som har skett - Katarina Eriksson

SKADOR SOM SKETT

En aktiv som skadat sig behöver få en professionell syn på sin skada så snart som möjligt. Nyttja den billiga sjukvården i Sverige! Det är viktigt att få svar på om rehabiliteringsträning behövs, om det är farligt att träna med skadan, när det går att komma tillbaka. Ett tips är att be läkaren att skriva ner allt detta – inte så lätt att komma ihåg sen när det börjar klia i cheernerven. Som tränare kan det vara bra att få läsa en sånt papper. Då vet du precis vad läkaren sa.

 

Hur ska man hålla sig igång när man är skadad? Man ska alltid träna på det sätt som går för att inte tappa styrka och kondition. Sen har vi den mentala biten.  Någonstans läste jag att elitidrottare som lyckas är inte de som är skadefria, utan de som lyckas hålla sin motivation uppe trots skador. Det är lättare att träna upp kroppen igen än att hålla motivationen uppe. Tips är att hitta andra mål under sin skadeperiod. Vara en bra lagkompis. Bästa motions. Supervig. Bli bra på att förstå programförändringar. Lära sig många danser i programmet. Som tränare ska du uppmuntra och försöka hjälpa till med både träning och motivation, men laget som helhet kan ju inte bromsa. Som aktiv ska du förstå att detta är en bra möjlighet att lära sig att ta eget ansvar över din egen utveckling. 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad menas med "programförändringar"?? :)

Svar: Se Kattas svar nedan :)
trueathletes.blogg.se

2013-05-05 @ 20:57:28
Postat av: Katarina Eriksson

När man ändrar i programmet.
För den som står på en plats inne i programmet kan det vara svårt att förstår varför det kan vara så himla viktigt att gå en speciell väg tex - HUR kan det bli så mkt snyggare om Lisa går framför Lotta iställer för bakom? Tar man chansen att titta på när tränaren jobbar blir man en mycket bättre utövare! Jag har haft aktiva som varit borta i 6-8 månader (Moa, Ellen <3 båda gjorde fantastiska insatser som skadade)och kommit tillbaka som BÄTTRE cheerleaders för att de blivit smartare både rent tekniskt och inom just detta: att förstå program.

2013-05-06 @ 14:13:05
Postat av: Katarina Eriksson

Sånt här kan man bara lära sig som tränare annars, och det tar många år att bli riktigt bra på det. Det gäller verkligen att klara av att TA CHANSEN att lära sig detta när man är skadad. Ja, ta chansen när du är skadad, hur märkligt det än låter...

2013-05-06 @ 14:15:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0