Ladda inför SM/RM

Kolhydratuppladdning
Vid hårt fysiskt arbete räcker ett normalt lager av muskelglykogen i ca 1 timme. Men många tävlingar håller på längre än så och kräver därför mycket energi. Exempelvis behövs det ca 8000 kcal för att åka ett Vasalopp. Eftersom det inte går att äta så mycket mat precis innan tävlingen måste Vasaloppsåkaren i förväg bygga upp ett förråd av energi, d.v.s. göra en kolhydratuppladdning. 

Om du ska tävla hårt under längre tid än 1 timme bör du göra en uppladdning, d.v.s. äta kolhydratrik mat dagarna innan du ska tävla. Det ökar din energireserv av muskelglykogen upp mot det tredubbla, vilket ger dig lättillgänglig energi. Dessutom minskar ett välfyllt glykogenlager nedbrytningen av muskelprotein under tävling.
 
Texten är tagen härifrån, gå in och läs lite om kolhydratuppladdning nu inför den kommande tävlingsveckan. Vi har långa tävlingsdagar i Sverige och vi behöver all energi vi kan få! Seniordagen på RM är i år lite kortare men det ökade intaget behövs fortfarande. Man vill inte se tillbaka på sin prestation på tävling och se att man inte orkade på grund av för lite mat, det är ju en så lätt grej att fixa. Ge er själva de bästa förutsättningar att leverera nästa helg och slarva inte bort alla timmars slit i hallen för att ni inte ätit tillräckligt bra nu på slutet. 
 
Tror ni att Charlotte Kalla äter som vanligt innan tävling? Det tror inte vi, kolhydratladdning for the win!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0