Allstar Cheer del 1 - Vad är allstar cheer?

Vi fick för ett tag sedan en förfrågan om att skriva om allstar cheerleading. Så jag, Karin, tänkte ha en följetong här i bloggen som handlar om det. I det här första inlägget tänkte jag skriva lite om allstar cheer i allmänhet. Sedan tänkte jag fokusera på olika levels och ta upp en del kända namn.
 
Allstar cheerleading kan liknas vid den typ av cheerleadingverksamhet som de flesta föreningar i Sverige bedriver. Det är fristående föreningar/gym som inte är knutna till en speciell skola eller annat. Till skillnad från i Sverige så är det mycket mer business med cheerleadingen i USA. Gymen är vinstdrivande företag och ägarna för de mest välkända/största är väldigt rika. Även alla "event producers", som anordnar tävlingar, är företag som det finns mycket pengar i. Det är stor skillnad mot här i Sverige där föreningar går ihop och jobbar jämsides med förbundet för att få ihop mästerskap.
 
Att vara allstar cheerleader i ett av de mer välkända gymen i USA kan kosta MYCKET. Det är inget alla har råd med. Det vanligaste är att man har en månadsavgift, och bara den är ofta högre än vad vi i Sverige betalar för en hel termin. Sedan tillkommer kostnader för kläder, skor, musik, dräkt, koreografi, läger, tävlingar... Så det blir en del.
 
Många allstar-lag, även topplag, har bara träning med laget två eller kanske tre gånger i veckan. Men sedan finns det oftast privates för tumbling eller stunt, eller kanske speciell toppträning man man anmäla sig till. Och där blir det ytterligare kostnader! Det kan vara så att man inte tränar gymnastik ihop med laget alls, så därför är det ens egna ansvar att ta privates för att lära sig de volter man ska kunna.
 
För några av de mest välkända gymen ligger månadskostnaden på mellan 1000 och 2000 kr.
 
Några av de mest välkända gymen i USA är World Cup Allstars, Cheer Aehletics, California Allstars, Cheer Extreme Allstars, Stingray Allstars, Top Gun Allstars, Maryland Twisters. Så klart finns det många fler. Men det där är några namn man "bör" känna till.
 
 

Kommentarer
Postat av: Katja

Det här ser jag fram emot!

2013-06-06 @ 19:59:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0