Att vara vegetarian
Att vara aktiv inom idrott och vara vegetarian är egentligen inga problem, men man måste tänka efter så man får i sig det man behöver. Jag känner många i min närhet som skulle vilja vara vegetarianer men som tycker det verkar svårt att laga mat. Det bästa är att ta ett steg i taget!
Mitt tips om du vill börja äta mer vegetariskt är att till en början fortsätta laga de rätter du brukar göra, men byta ut köttet mot soja- eller quornprodukter. Dessa produkter finns i frysdisken i din butik, är inte helt billiga men goda tycker jag!
Här kommer en liten guide vad du kan ersätta ditt kött med:
Kyckling eller fisk: quornfilé
Köttfärs: quornfärs eller sojafärs
Biff: sojaschnitzel
Korv: sojakorv, quornkorv, cocktailkorv
I gryta eller paj: quornbitar eller grytbitar av soja
Kyckling nuggets: soja nuggets

Jag har flera favoriter. Färs använder jag till att göra färssås till spaghetti, quornfilé brukar jag marinera på lite olika sätt och sojakorvar är ju så gott till potatis med lite smör på! På helgen älskar jag att göra sojaschnitzel i ugn med klyftpotatis och en god vitlökssås – mums! På grillen tycker jag nuggets, sojaschnitzel eller sojakorv blir godast.
Kika in här: www.halsanskok.se